Ciclisme

Tony Martin guanya la quarta etapa de les temudes llambordes i és el nou líder del Tour

L'alemany ha sorprès el gran grup amb un atac a falta d'uns cinc quilòmetres per a la meta i ha desbancat del liderat Chris Froome en una jornada que no ha generat diferències entre els favorits a la victòria final

David CarballoActualitzat

Les temudes llambordes no han generat diferències entre els grans favorits a la victòria final al Tour, però sí que hi ha hagut un nou canvi de líder a la classificació general. L'alemany Tony Martin ha guanyat la quarta etapa, amb final a Cambrai, gràcies a un fulminant atac a uns quatre quilòmetres per a la línia d'arribada, que ha sorprès el gran grup i ha descavalcat del liderat Chris Froome.

En una jornada temuda per tots els ciclistes, l'italià Vicenzo Nibali ha estat el gran animador. El "tauró" i últim guanyador de la ronda francesa ha tret les dents en els últims trams de "pavé" amb l'objectiu de recuperar temps respecte dels seus màxims rivals i ha posat emoció en un tram final d'etapa molt mogut. Tot i això, l'aparició d'una fina pluja pràcticament imperceptible no ha complicat el pas dels ciclistes, tot el contrari que l'any passat, i al final els favorits han entrat junts a la meta.

Tony Martin, que es trobava a només un segon de Froome a la classificació, ha aprofitat un moment de relaxació en el gran grup per sorprendre els velocistes amb un atac definitiu que li ha donat la victòria d'etapa i el mallot groc de líder. L'alemany, un gran especialista contra el rellotge, ha aconseguit la victòria d'etapa, més meritòria encara tenint en compte que quilòmetres abans havia hagut de canviar de bicicleta. Martin és el tercer líder després de quatre etapes disputades i encapçala la general amb dotze segons d'avantatge sobre Froome.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut