Toni Nadal
Rafael Nadal, al costat del seu exentrenador, Toni Nadal
Tenis

Toni Nadal: "El meu mèrit ha estat fer-li veure al Rafael la necessitat de millorar constantment"

L'exentrenador de Rafael Nadal s'ha mostrat molt satisfet de la seva llarga experiència al costat del tenista número 1 en el rànquing ATP

Actualitzat

L'exentrenador de Rafa Nadal, Toni Nadal, ha passat pels micròfons del "Tot Costa" de Catalunya Ràdio per explicar alguns detalls de la seva experiència després de tants anys al costat del número 1 del món.

"Com a entrenador he tingut la sort de tenir un gran jugador. El meu mèrit ha estat fer-li veure al Rafael la necessitat de millorar constantment."

Sobre les freqüents lesions que pateixen els tenistes que juguen a l'elit, Toni Nadal es planteja que potser caldria introduir alguns canvis per evitar-les.

"La bola és tan ràpida que forces, fas mals moviments i et desgastes les articulacions. És el que li ha passat a Murray, Djokovic, Del Potro o al Rafael. És veritat que en Federer no s'ha lesionat gaire, però pel que fa a la resta, tots han patit lesions, siguin veterans o joves."

Pel que fa al fet que els tenistes que són al capdamunt del rànquing ATP siguin veterans en lloc de joves promeses, l'exentrenador de Rafa Nadal reflexiona sobre la nova generació.

"Avui els bons del tenis mundial tenen més de 30 anys. Alguna cosa falla pel que fa als relleus. Falta perseverança en els joves, la immediatesa que volen els dificulta la seva progressió al TOP10 del tenis."

Per últim, Toni Nadal aplaudeix la proposta innovadora de Gerard Piqué en la Copa Davis.

"Sobre la reforma que proposa Piqué, he de dir que a mi m'ha agradat molt l'ambient d'aquesta última Davis a València. Quan en una Davis et falten els millors, has de fer canvis. La reforma de Piqué és l'art de fer allò que és possible. És positiva perquè indica interès."

 

 

Anar al contingut