Olimpisme

Set esports defensen a Lausana les seves credencials per ser olímpics en els Jocs del 2016

El rugbi, el karate, l'esquaix, el golf, el patinatge, el beisbol i el softbol volen ser esports olímpics a partir dels 2016. Però només dos seran elegits. Aquest divendres els màxims representants internacionals d'aquests set esports visiten la seu del Comitè Olímpic Internacional a Lausana amb l'objectiu de presentar les seves credencials. Només dos d'aquests esports ho aconseguiran.

Actualitzat
Dels set esports que volen ser olímpics, dos ja ho eren fins fa poc però el COI els té sentenciats. De tota manera, el beisbol i el softbol demanaran una opció de repesca. Xavier Civit, exjugador i actualment membre de l'equip tècnic federatiu, creu que els problemes al beisbol els posen les televisions.

Una de les condicions que posa el COI per admetre els esports al programa olímpic és que tinguin darrere moltes federacions. El softbol (beisbol femení) en té però Fèlix Alonso, entrenador, ha lamentat que són de països pobres i sense pes en el màxim organisme olímpic.

El Comitè Olímpic Internacional no vol que els esports inscrits obliguin a massificar encara més la vila olímpica. Per això, a alguns esports se'ls imposen condicions. El rugbi, que també demana ser olímpic, estaria reduït a només set jugadors i a partits de curta durada.

La Federació Internacional de Patinatge també voldria fer entrar més disciplines però de moment només pot presentar candidatura el patinatge de velocitat.

El COI tampoc no vol que els escollits suposin despeses excessives als organitzadors. Aquest pot ser un dels problemes del golf, com ha reconegut Ramon Nogué, vicepresident primer de la federació.

L'esquaix vol tenir el mateix tracte que el tenis i el bàdminton, esports que considera germans i que són olímpics. En la mateixa situació de l'esquaix hi ha el karate, amb el judo i el taekwondo ja admesos.

Només dos esports aconseguiran entrar en el programa olímpic. En principi són les vacants que deixaran el beisbol i el softbol.
Anar al contingut