Bàsquet

Ricky Rubio busca la "temporada perfecta" a París

Serà la seva primera fase final de l'Eurolliga, i per a Ricky Rubio la culminació d'una temporada pràcticament perfecta després del seu fitxatge del DKV Joventut si el seu equip aconsegueix aixecar el títol el pròxim cap de setmana a París. Només una Eurolliga adorna el palmarès del Barça, l'aconseguida el 2003 al Palau Sant Jordi, factor que el vestidor procura oblidar per no carregar-se de pressió: "no hem comentat res que fa molt temps que no es guanya, ni tampoc que el Barcelona només en té una. Simplement, volem guanyar-la perquè som ambiciosos". Alçar el títol seria, segons Ricky Rubio, "una manera gairebé perfecta de culminar la temporada", tot i que encara els quedaria la disputa per l'ACB.

Actualitzat
En la seva primera aparició en una fase final de la màxima competició europea -"m'han dit que és com una Copa del Rei però en gran"-, Ricky anteposa el col·lectiu a la seva possible explosió a nivell europeu. "És cert que tothom estarà atent a allò que passi a París i cal demostrar certes coses, però aquí el més important és aconseguir l'Eurolliga: pots destacar, però si no guanyes el títol, ningú s'enrecorda de tu", ha dit.

A poc a poc, el Barcelona de Xavi Pascual va complint objectius: "Primer ens vam proposar la Copa; després, acabar primers a la Lliga regular i ara ens toca l'Eurolliga. Anem a París amb una única intenció, guanyar-la".

En semifinals, divendres que ve, dia 7, el Barcelona s'enfrontarà al CSKA de Moscou, repetició del partit de l'any passat a Berlín, un rival temible i que en les últimes temporades ja ha tancat el pas a la final del conjunt blaugrana.

"Però arribats a aquest moment, tant és el rival. Tots són molt bons i tots tenen les seves armes. Per a nosaltres, el bàsic és estar bé. En l'Eurolliga només hem perdut a la pista del Partizan i contra el Madrid al 'play-off'. Sempre que hem estat nosaltres mateixos, hem pogut competir bé", ha indicat. Les xifres i el nivell de joc avalen el Barcelona com a gran favorit, però Ricky sap que "tot l'anterior no serveix de res, no vas a començar el partit amb 10-0 al marcador ni res per l'estil. Toca anar a totes, deixar-se la pell durant 40 minuts".

El Barcelona intentarà proposar un partit dinàmic, "de córrer molt, impedint que se sentin còmodes", intentant apropiar-se del partit des del principi. L'objectiu final no és un altre que repetir l'èxit de 2003, un títol que Ricky Rubio va veure per la televisió. "No ho recordo bé, però crec que Pau Gasol l'estava comentant per a la tele. Jo, llavors, era infantil i jugava al Joventut", ha explicat.

Anar al contingut