Futbol

Raúl Albiol deixarà el València i serà el tercer fitxatge de la nova etapa de Florentino Pérez

El Reial Madrid està a punt de concretar el tercer fitxatge, i no és precisament un jugador mediàtic com Cristiano Ronaldo o Kaká. Es tracta del defensa del València Raúl Albiol, que fitxarà per cinc temporades. L'acord entre els dos clubs ja és pràcticament un fet, i el traspàs rondaria els 15 milions d'euros. Albiol, té 23 anys, està disputant la Copa Confederacions amb Espanya i ha jugat en el València les últimes quatre temporades. L'operació arriba pocs dies després de suspendre les negociacions per David Villa i trenca 14 anys de males relacions entre València i Madrid, conseqüència del fixatge de Mijatovic pel Madrid.

Actualitzat
El "paradís fiscal" de la Lliga espanyola

Estiu del 2004. David Beckham fitxa pel Reial Madrid i acaba donant nom a una reforma fiscal que, en principi, propiciava l'establiment de grans "holdings", directius i investigadors a Espanya. A la pràctica, ha estat també un paradís fiscal per als clubs de la Lliga, que poden oferir millors fitxes als jugadors estrangers, amb el que s'estalvien d'impostos durant els primers sis anys. La rebaixa és evident. Del 43% d'impostos que ha de pagar un futbolista d'aquí al 24% que marca la "llei Beckham" hi ha una diferència molt sucosa.

Una situació de privilegi que contrasta amb la de la resta de campionats europeus, on els forans han de pagar com els residents o de forma molt semblant. Itàlia, França i Anglaterra encara vol endurir més els impostos. Els clubs de la Lliga espanyola, en plena situació de crisi i arrossegant grans deutes, tremolen davant d'un possible canvi.

Una possible reforma, doncs, rebaixaria l'atractiu del futbol espanyol per a les grans estrelles, però, per contra, potenciaria el valor del futbolista de casa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut