Rafael Nadal, derrotat als quarts de l'Open de Pequín (Reuters)
En els últims anys, les lesions no han respectat el tenista manacorí (Reuters)
Tenis

Rafael Nadal: "El ritme ràpid del tenis actual provoca més lesions"

El manacorí creu que el material amb què estan fetes les pilotes provoca un ritme de joc excessivament ràpid

Ramon AngladaActualitzat

Rafael Nadal ha concedit una entrevista al setmanari alemany "Der Spiegel" que es publicarà aquest dissabte, però la redacció del mateix mitjà ja ha avançat algunes de les seves declaracions. El manacorí ha estat un dels millors tenistes de la història i el seu principal avantatge en aquests triomfs ha sigut la seva condició física.

Però, actualment, Nadal no es troba, precisament, en el millor moment de la seva carrera, i això es deu principalment a les lesions. Respecte a això, ha argumentat que "el ritme ràpid del tenis actual provoca més lesions", fins i tot s'atreveix a proposar canvis en els materials de les pilotes perquè aquestes no botin tan alt: "Per atrapar una pilota ràpida s'ha de frenar en sec o canviar sobtadament de posició", ha argumentat el manacorí.

Després de diverses operacions de genoll, de colze i d'espatlla, el desgast físic passa factura al tenista balear. Després de l'or olímpic en dobles de Rio espera recuperar el to per seguir lluitant pels títols, però reconeix que un ritme més baix en el joc li facilitaria el retorn a la part alta del rànquing ATP.

Anar al contingut