Rafa Nadal i Serena Williams, junts en un esdeveniment celebrat fa una anys
Rafa Nadal i Serena Williams, junts en un esdeveniment celebrat fa una anys
Tenis

El particular "feminisme" de Rafa Nadal: "En l'esport, homes i dones no han de cobrar el mateix"

Les paraules del tenista a La Sexta desperten crítiques de diferents sectors, també entre polítics progressistes

Redacció Esport3Actualitzat

El millor jugador de la història sobre terra batuda i un dels més grans del circuit ATP, Rafa Nadal és tota una referència en l'àmbit de l'esport i les seves opinions no deixen ningú indiferent. En l'última entrega, al programa "La Sexta Noche", s'ha esplaiat sobre les diferències de sous entre homes i dones en l'esport.

"No soc hipòcrita. Entre homes i dones hi ha d'haver la mateixa inversió i les mateixes oportunitats, però no els mateixos sous. Per què? La diferència de sous no és injusta."

El tenista mancorí pensa en la igualtat d'oportunitats que han tingut la seva germana o la seva mare, per valorar els extrems a què s'ha conduït el concepte de feminisme: 

"La inversió? La mateixa. Oportunitats? Les mateixes. Sous, els mateixos? No."

Pel balear, els salaris de les jugadores han de ser proporcionals al negoci que genera la seva activitat, una idea que no és nova en el seu discurs. "Si la Serena Williams genera més que jo, que guanyi més que jo", va assenyalar en l'entrevista.

El particular feminisme de Nadal ha despertat crítiques de diferents sectors, també entre polítics progressistes. Un dels més contundents ha estat el diputat del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, David Calvo:

"La igualtat no rau en regalar"

No obstant, el guanyador de 22 Grand Slams va una mica més enllà i es declara feminista.

"Si feminisme és que homes i dones tinguin les mateixes oportunitats, soc feminista. Vull igualtat, però la igualtat no rau a regalar. La igualtat resideix en el fet que si Serena Williams genera més que jo, guanyi més que jo."

"Diré que m'he equivocat"

L'esportista balear, de 37 anys, segueix recuperant-se per tornar a competir. Aquestes últimes setmanes, Nadal també ha estat notícia per l'acord amb la Federació de Tenis de l'Aràbia Saudita, de la qual és el nou ambaixador.

"Si d'aquí deu anys el país no ha evolucionat, diré que m'he equivocat."

Rafa Nadal, en un moment de l'entrevista a La Sexta

 

Anar al contingut