Motociclisme

Pedrosa, superat pels seus rivals, només pot ser quinzè en els entrenaments lliures del GP del Japó

Discreta actuació de Dani Pedrosa en els entrenaments lliures del Gran Premi del Japó, que diumenge es disputa al circuit de Motegi. El català ha estat quinzè en les dues sessions disputades, molt lluny dels temps dels altres aspirants al títol del Mundial de Moto GP. Rossi ha acabat primer en la segona sèrie, mentre que Melandri ha estat tercer i Hayden cinquè. En 250 centímetres cúbics, Jorge Lorenzo ha millorat els seus temps respecte a la sessió de lliures i ha estat el millor en la cronometrada oficial, mentre que Dovizioso només ha pogut ser sisè. Finalment, en els 125 cc Bautista no cedeix, malgrat haver-se coronat ja campió del món i ha marcat la "pole" provisional.

Actualitzat

Motegi és l'última oportunitat per a Dani Pedrosa per enganxar-se a la lluita pel títol mundial de Moto GP. Endarrerit en 32 punts respecte al líder, Nicky Hayden, el pilot d'Honda corre a casa amb l'obligació de retallar distàncies amb els seus rivals. No només Hayden supera Pedrosa en la classificació. També Valentino Rossi, en aquest cas d'onze punts. A més, el pilot de Castellar està empatat a punts amb un altre italià, Marco Melandri. Per tant, ha de sumar el màxim nombre de punts possible i quedar per davant dels seus adversaris.

De moment, però, el cap de setmana no ha començat gens bé per al triple campió del món. El seu quinzè temps tant a la primera com a la segona sessió d'entrenaments lliures suposa quedar força endarrerit respecte a la resta de rivals. Rossi, que en la primera cronometrada ha estat segon, només per darrere de John Hopkins, ha estat el més ràpid en la segona sessió. Per darrere s'han situat Melandri, que ha marcat el tercer millor registre i Hayden, el cinquè. Pel que fa a la resta de pilots catalans de la categoria, Toní Elías ha aconseguit el sisè lloc, mentre que Sete Gibernau ha estat tretzè i Carles Checa, vintè.

Lorenzo distancia Dovizioso

Mentrestant, els entrenaments de 250 cc han estat dominats pel líder del Mundial, el mallorquí Jorge Lorenzo. El pilot d'Aprilia, que en la primera sessió preparatòria només ha pogut ser vuitè, ha millorat en més de dos segons els seus temps per marcar el millor crono en la segona sessió d'entrenaments, ja de caràcter oficial. En canvi, el seu màxim rival en la lluita pel campionat del món, Andrea Dovizioso, només ha pogut millorar el crono en vuit dècimes i ha baixat a la sisena posició respecte a la cinquena que havia obtingut durant la primera sessió cronometrada. D'altra banda, el valencià Héctor Barberá ha ocupat la novena posició.

En 125 cc, el flamant campió del món, Álvaro Bautista, s'ha mostrat molt ambiciós i ha superat la resta de rivals amb una superioritat aclaparadora. El manxec ha tret set dècimes al segon classificat, el també espanyol Sergio Gadea. El finlandès Mika Kallio, que encara no té assegurat el subcampionat de la categoria, ha estat tercer, per davant del seu màxim rival per a aquesta segona plaça de la cilindrada, Mattia Pasini. Héctor Faubel ha ocupat el cinquè lloc, mentre que Julián Simón ha obtingut el sisè millor temps.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut