Atletisme

Passejada triomfal de Matej Tóth i rècord de participacions de García Bragado en 50 km marxa

Paper discret de la delegació espanyola en la prova, amb Francisco Argila en el 35è lloc i Benjamín Sánchez desqualificat

Actualitzat

L'actual subcampió d'Europa i líder mundial de l'any en 50 km marxa, Matej Tóth, ha aconseguit la matinada d'aquest dissabte el seu primer títol en uns campionats del món i ha donat a Eslovàquia el primer or en la història de la competició amb una exhibició en solitari que ha durat 3 hores, 40 minuts i 32 segons. Per tota estratègia, Tóth ha decidit marxar cap endavant des dels primers metres i se n'ha sortit de la millor manera.

L'australià Jared Tallent, fidel a una acreditada fama de competidor, s'ha penjat la plata (3.42.17) i el japonès Takayuki Tanii ha completat el podi (3.42.55), mentre que l'irlandès Robert Heffernan, campió anterior, ha arribat cinquè (3.44.17).

Un rècord de García Bragado

L'espanyol Jesús Ángel García Bragado, l'atleta més veterà de la quinzena edició d'aquests campionats, ha batut el rècord mundial absolut de participacions en intervenir per dotzena vegada en una prova que va guanyar en el seu debut, fa 22 anys, a Stuttgart. A més, amb un temps de 4.07.23, s'ha quedat a 43 segons d'obtenir el passaport olímpic. El madrileny, que a l'octubre farà 46 anys, ha estat novè, només un lloc per sota de la classificació directa per als Jocs de Rio 2016, que per a ell serien els setens, un altre rècord.  

Pel que fa a la resta d'espanyols, Francisco Argila ha arribat en el lloc 35 i el murcià Benjamín Sánchez ha estat desqualificat.

Paquillo encén la polèmica a les xarxes socials

Paquillo Fernández, subcampió olímpic i tres vegades subcampió mundial de 20 km marxa abans de ser suspès per possessió de productes dopants, ha acusat els atletes espanyols que han competit aquest dissabte de no saber preparar la prova.

"Després de veure els 50 km marxa dels espanyols, continuen sense saber preparar aquesta prova. És penós, però és el que hi ha ...", ha escrit el granadí en el seu compte de Twitter.

El seu cometari ha estat ràpidament replicat per José Antonio Quintana, l'entrenador d'Álvaro Martín i Diego García, que van competir en 20 km: "Tu no sabies preparar ni els 20 ni els 50; almenys netament, com sí que fan els d'ara. Una salutació, trampós ", ha escrit Quintana a la mateixa xarxa, dirigint-se a Paquillo.

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut