Vela

Participació catalana nodrida en la 2a edició de la Barcelona World Race

Falten quatre dies perquè comenci la Barcelona World Race, la regata transoceànica que portarà els participants a fer la volta al món sense escales durant tres mesos. En total, hi participaran 13 regatistes espanyols. Mitja dotzena són catalans. L'"Estrella Damm", d'Àlex Pella i Pepe Ribes, és un dels que lluitarà per la victòria.

Actualitzat
La Barcelona World Race s'ha convertit en la gran escola per facilitar el debut en regates transoceàniques a regatistes catalans i espanyols. A la primera, n'hi van participar quatre, dos de barcelonins, Albert Bargues i Guillem Altadill, que no repeteixen. En aquesta segona edició, dels vint-i-vuit mariners que sortiran el 31 de desembre, n'hi ha tretze d'espanyols, entre els quals, sis de catalans.

La representació espanyola i catalana podem dividir-la en dos nivells. Els que naveguen per estar en el grup capdavanter i els que afronten la primera volta al món, cosa que significa tota una aventura i un repte personal. En el primer grup hi ha l'"Estrella Damm", d'Àlex Pella i Pepe Ribes; el "Renault", de Patxi Rivero, unic patró que repeteix circumnavegació, i Toño Piris, i el "Mapfre", d'Iker Martínez i Xabi Fernández. Són sis regatistes amb molta experiència amb opcions de fer podi i plantar cara a la potent flota francesa, els grans favorits. L'altre grup està format per regatistes debutants que afronten la primera volta al món, com és el cas d'Anna Corbella, Juan Merediz, Fran Palacio, Gerard Marín, Jaume Mumbrú, Cali Sanmartí i Bruno García. El seu objectiu és acabar la volta al món i poder viure una experiència única.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut