Corredors durant la cursa (@ClubsDiR)
Atletisme

Otmane Btaimi i Laia Andreu, guanyadors de la cursa DIR Guàrdia Urbana

En la distància de 5 quilòmetres, s'imposen Xavi Planas i Nerea Costal

El marroquí Otmane Btaimi (Athletic Track Tarragona), amb un temps de 31:46, i la catalana Laia Andreu, amb un temps de 35:58, s'han imposat a la sisena edicio de la Cursa DIR Guàrdia Urbana, que aquest diumenge es va disputar amb la distància de 10 quilòmetres per l'Avinguda Diagonal de Barcelona i on van prendre la sortida més de 8.000 corredors.

Amb una temperatura agradable de 20ºC i una mica de vent lateral van acompanyar el pols entre Btaimi  i el sabadellenc Carles Montllor. Els dos van trencar la cursa des de començament, passant per l'equador del recorregut amb 15:38.

Darrera d'ells van passar el barceloní Juan Manuel Álvarez (15:51) i l'olímpic Nacho Cáceres, guanyador de l'any passat, amb 15:54. Btaimi va donar un fort canvi de ritme per vèncer amb un registre discret de 31:46, i va superar Montllor en 19 segons (32:05).

El tercer calaix del podi va ser per a Cáceres, que va remuntar a la part final de la cursa, però va acabar entrant a la meta un segon després de Monllor (32:06).

En categoria femenina, la potència de la catalana Laia Andreu, de 39 anys, no va donar opció a les rivals. Va passar pel quilòmetre 5 amb un crono de 17:39 i només la polonesa Paulina Lipska li plantava cara, i passava a 33 segons (18:12).

Andreu es va imposar amb un crono de 35:58, Lipska va ser segona amb 36:47 i la tercera plaça va acabar en mans de Silvia Roldán, amb 38:39. La catalana Enka Viñas, guanyadora el 2015 i el 2016, va ser cinquena, amb 39:22.

A la cursa de 5 quilòmetres, que es va disputar per tercer any consecutiu, va guanyar el veterà corredor del CA Castellar, Xavi Planas, amb 15:28, en categoria masculina,  i la barcelonina Nerea Costal (CA Running), amb un temps de 18:09, en categoria femenina.