Open d'Austràlia

Novak Djokovic supera Rafael Nadal i guanya l'Open d'Austràlia en la final més llarga de la història dels Grand Slams

En un partit duríssim, el serbi va revalidar el títol de l'Open d'Austràlia. Melbourne Park va viure una final històrica que es va acabar decantant a favor del serbi després de quasi sis hores de joc. En la tercera final consecutiva que jugaven els dos colossos del tenis mundial, Djokovic va tornar a confirmar la seva superioritat en el primer gran torneig del 2012. Nadal va estar més a prop que mai de derrotar-lo, i després de remuntar 2 sets a 1 en contra, va acabar desaprofitant un avantatge de 4 a 2 en el cinquè i definitiu set. Djokovic es confirma com a número 1 mundial i continua sent la bèstia negra del mallorquí, ja que l'ha guanyat en les últimes set finals disputades.

Actualitzat
Aquesta serà una final que passarà a la història tant per la durada, com per l'emoció i la intensitat que es van poder veure a la pista dura de Melbourne Park. Els dos campions van fer una exhibició de joc i entrega, i es va viure un partit memorable. Nadal va començar manant a la final en adjudicar-se el primer set (7-5), que ja va ser una mostra del que acabaria sent el matx. Nadal va poder trencar el servei a Djokovic en l'onzè joc d'aquesta primera mànega, i va acabar rematant el set en el joc següent.

El serbi va reaccionar amb contundència en el segon, i es va avançar fins a 5 a 3 a favor seu. Però quan servia per guanyar-lo, va cometre una doble falta que va permetre al manacorí acostar-se fins al 5 a 4. Nadal no va poder culminar la remuntada després de tenir pilota per al 5 a 5, i amb una doble falta va deixar escapar el servei i la segona mànega. El cop el va acusar Rafael Nadal, que va veure com Djokovic l'avançava.

Nadal reacciona i iguala
Amb aquesta dinàmica d'un Djokovic dominador amb el servei, i un Nadal patint per mantenir el seu es va arribar als últims jocs del quart set. Amb 4 a 4, i amb 4 hores de joc, el duel es va haver d'interrompre durant vuit minuts per la pluja. El set es va acabar decidint en un emocionant "tie-break" que va guanyar Nadal, tot i que Djokovic va desaprofitar fins a tres pilotes per emportar-se el títol. El matx semblava més favorable a Nadal, molt més sencer físicament, que al seu rival. A Djokovic cada vegada li pesaven més les cames, i Nadal es va posar amb un 4 a 2 a favor en aquesta mànega definitiva.

Djokovic, imparable
Però Djokovic va reaccionar, i no va aconseguir només tornar a anivellar el set, sinó que en l'onzè joc va tornar a trencar el servei de Nadal. Amb el servei, Djokovic va acabar de tancar aquest duel agònic que passarà a la història i que suposa un nou capítol de la rivalitat entre el serbi i Rafael Nadal. Aquest és el cinquè títol de Gran Slam de Dojokovic, el tercer a Austràlia i el 29è de la seva carrera. Per Nadal, és la cinquena final de Gran Slam perduda, la tercera consecutiva contra el serbi, que es manté com a número 1 mundial.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut