Tenis

Pablo Andújar elimina Ferrer i jugarà la final del Barcelona Open Banc Sabadell contra Nishikori

El jugador de Conca arriba a la seva primera gran final als 29 anys, mentre que el japonès ha escombrat Martin Klizan

Actualitzat

Pablo Andújar ha donat la sorpresa en la segona semfinal del Barcelona Open Banc Sabadell eliminant David Ferrer per 7-6 i 6-3. Ha estat un partit dur i jugat a ratxes, en el qual el de Conca ha mostrat una personalitat de campió.

Ferrer, que arribava com a favorit, s'ha situat ràpidament amb un 4-1. Fins a aquest moment ha demostrat superioritat, però, en comptes de prendre's el joc amb calma i esperar una victòria còmoda, li ha entrat pressa per matar el partit i ha començat a cometre errades de precipitació. Andújar ho ha sabut aprofitar per capgirar el marcador (5-6) i fer que Ferrer hagués de patir per forçar el "tie break", que ha estat una reproducció en miniatura del que s'havia vist fins al moment: el de Xàbia ha desaprofitat un 6-1 i Andújar, cada vegada més consistent i convençut de les seves possibilitats, s'ha emportat el set.

L'ensopegada ha acabat de descentrar Ferrer i el joc d'Andújar ha continuat creixent. Dos "breaks" en l'inici del segon set l'han posat al capdavant amb un 1-4 que a la llarga ha estat definitiu. Ferrer ha tret el caràcter massa tard i només li ha servit per maquillar el resultat, perquè el tenista de Conca no s'ha deixat intimidar i ha mantingut la diferència fins al final.

Als 29 anys, Andújar ha aconseguit l'èxit més important de la seva carrera amb la classificació per a la final de Barcelona, un torneig que continuarà sent maleït per a Ferrer. Seguirà amb l'espineta clavada, com ell mateix havia confessat que li passava aquesta mateixa setmana, de no haver-lo guanyat encara.

Nishikori supera Klizan (6-1, 6-2) i aspira a revalidar el títol

Kei Nishikori ha derrotat amb autoritat Martin Klizan en la primera semifinal. El japonès ha fet un partit gairebé perfecte, amb cops molt potents des del fons de la pista i exhibint la seva millor tècnica en els cops compromesos, de manera que el jugador eslovac, número 28 del món, no ha tingut opcions, tot i que s'hi ha esforçat força a partir de l'equador del primer set.

Klizan només ha sabut col·locar quatre punts guanyadors en la primera mànega, per onze del japonès, que, a més, li ha aixecat sis pilotes de trencament per impedir un hipotètic 5-2 que, finalment, ha estat el 6-1. Però, si aquest set ha durat tan sols 29 minuts, el primer joc del segon n'ha durat 20, un indicador que Klizan s'ha volgut ficar en el partit, per començar dominant, principalment recolzat en un servei prou potent sobre la terra batuda. No obstant, Nishikori ha aprofitat la següent ocasió per fer un nou "break" i ha encadenat cinc jocs seguits que han deixat el partit pràcticament tancat.

El vigent campió s'enfrontarà en la final amb el guanyador de la segona semifinal, entre David Ferrer i Pablo Andújar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut