Nate Thurmond defensat per Wilt Chamberlain (Foto: www.warriorsworld.net)
Nate Thurmond defensat per Wilt Chamberlain (Foto: www.warriorsworld.net)
Bàsquet

Nate Thurmond, l'autor del primer quàdruple doble de la història de l'NBA, mor víctima de la leucèmia als 74 anys

Thurmond va ser un dels millors pivots de la època daurada dels homes alts a la lliga professional nord-americana, un autèntic gegant que va fer història

Actualitzat

Aquest dissabte ha mort de leucèmia als 74 anys Nate Thurmond, el jugador a aconseguir el primer quàdruple doble de la història de l'NBA, Seleccionat amb el número 3 del draft de l'any 1963, el pivot va jugar 11 temporades al Warriors, primer a la ciutat de San Francisco i després del trasllat de la franquícia a Oakland, quan van canviar la seva denominació per l'actual, Golden State Warriors.

Abans del començament de la temporada 1974-75, va ser traspassat als Chicago Bulls. En el seu debut amb el seu nou equip, el 18 d'octubre del 1974 davant dels Atlanta Hawks, Nate "The Great" va firmar el primer quàdruple doble oficial de la història de la Lliga professional: 22 punts, 14 rebots, 13 assistències i 12 taps. David Robinson, Hakeem Olajuwon i Alvin Robertson són els altres tres jugadors que han aconseguit aquest registre estadístic.

La temporada 1976-77, la seva última en actiu, amb 35 anys, el pivot de 2,11 va contribuir com a sisè home dels Cleveland Cavaliers al "Miracle de Richfield". Després de només 6 anys des de la seva creació, l'equip de la seva ciutat natal va disputar els seus primers "play-offs" i va arribar fins a les finals de l'Est, on van ser eliminats pels Boston Celtics. Thurmond va ser un dels grans pivots de l'època daurada dels homes alts.

El 1965 va capturar 42 rebots en un partit, una xifra només superada per Wilt Chamberlain i Bill Russell. El curs 1967-68 va firmar unes estadístiques de 20,5 punts i 22 rebots per partit. L'únic altre jugador del seu equip de llavors, els Warriors, que ha firmat aquestes xifres ha estat Chamberlain. Nate "The Great" és un dels únics 5 jugadors de la història que han superat els 15 punts i els 15 rebots de mitjana al llarg de la seva carrera.

 

Anar al contingut