Nairo Quintana ataca durant l'ascensió a Alpe-d'Huez (EFE).
Nairo Quintana ataca durant l'ascensió a Alpe-d'Huez (EFE).
Ciclisme

Nairo Quintana no li treu prou temps a Chris Froome a l'Alpe-d'Huez per prendre-li el liderat del Tour de França

Els esforços de Nairo Quintana en la penúltima etapa del Tour per desplaçar del liderat Chris Froome s'han quedat sense el premi desitjat. El britànic ha aconseguit sobreviure a la duresa de l'Alpe-d'Huez

Daniel AlentoActualitzat

Chris Froome (Sky) serà el guanyador del Tour de França després de resistir els atacs de Nairo Quintana en la penúltima etapa de la cursa, de 110 quilòmetres. L'Alpe-d'Huez ha marcat distàncies, però no tantes com volia el colombià del Movistar. El primer a la meta en l'últim cim d'aquesta edició de la volta ciclista francesa ha estat Thibaut Pinot (FDJ).

L'ambició de l'equip Movistar per prendre-li el mallot groc a Chris Froome s'ha fet evident ja en el primer port del dia, la Croix de Fer. L'equip de Nairo Quintana, segon de la general, i Alejandro Valverde, tercer, ha augmentat el ritme amb l'ajuda de l'Astana del quart classificat, Vincenzo Nibali. Valverde ha atacat a 58 quilòmetres de meta. Una vegada ha obert forat, se li ha afegit Quintana. El líder s'ha quedat amb només un company, Richie Porte, però ha aconseguit enllaçar amb els seus dos rivals tot just coronar el port.

En el descens els favorits s'han reagrupat. Alberto Contador (Tinkoff), que s'havia quedat tallat en el tram final de l'ascensió, ha tornat a entrar en el grup. No ha estat l'únic que ha aprofitat aquest moment de pausa. Froome ha recuperat gregaris que li han permès afrontar el temut Alpe-d'Huez amb més tranquil·litat.

Froome sobreviu a l'Alpe-d'Huez

En les primeres rampes de l'últim port d'aquest Tour de França han coincidit una avaria de la bicicleta de Nibali amb una nova acceleració de l'equip Movistar. L'italià ha quedat despenjat, i ha perdut les seves opcions de podi a París. Després de dos intents de Quintana per mesurar les forces del primer de la general, el conjunt espanyol ha repetit l'estratègia de la Croix de Fer amb Valverde fent de llançador del colombià.

Quan Valverde ha gastat totes les seves energies, Quintana ha trobat la roda amiga d'un compatriota, Winner Anacona (Movistar), que havia entrat en l'escapada del dia. Al darrere Froome patia per seguir la roda dels seus companys Wout Poels i Richie Porte. A 5 quilòmetres de meta la distància entre primer i segon de la general era de poc més de 40 segons. A partir d'aquell punt Quintana ha tirat tot sol cap amunt. Poels ha arribat al límit, i només Porte estirava el seu cap de files, mentre les diferències augmentaven a poc a poc.

Al davant, un dels escapats del dia, Thibaut Pinaud (FDJ), lluitava per guanyar l'etapa. El líder, amb Valverde a roda, ho ha donat tot en els últims 2 quilòmetres. El colombià del Movistar, finalment, s'ha quedat a mig camí dels seus objectius. Segon en l'etapa a 18 segons de Pinaud, i segon a la general a 1.12 del liderat. Necessitava recuperar-li 2:38 a Froome, però el seu botí ha estat de només 1:26. Aquest diumenge, després d'una etapa de tràmit amb final a París, Froome es proclamarà guanyador del Tour per segona vegada en la seva carrera, a més d'endur-se el premi al millor escalador.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut