Ciclisme

Nacer Bouhanni guanya a l'esprint la quarta etapa de la Volta a Catalunya

El francès ha estat el més ràpid a Igualada. A l'única ascensió del dia, un port de segona a 11 quilòmetres de la meta, Marc Soler i Alejandro Valverde han posat a prova el líder

Daniel AlentoActualitzat

Nacer Bouhanni (Cofidis) s'ha revenjat de Davide Cimolai (FDJ) guanyant a la meta d'Igualada la quarta etapa de la Volta a Catalunya. L'italià havia superat el francès a l'esprint de la primera etapa. El recorregut d'aquest dijous ha quedat reduït de 194 quilòmetres a 136,6. La nevada que queia al matí al punt previst de la sortida, Llívia, ha motivat el trasllat de l'inici a Montferrer.

Els moments més interessants del dia pel que fa a la victòria final de la Volta s'han viscut al Turó del Puig (de segona categoria, curt però amb rampes intenses). El cim era només a 11 quilòmetres de meta. Romain Bardet (AG2R) i Dan Martin (Quick Step) han atacat pujant, i el català Marc Soler (Movistar) ho ha fet baixant.

Soler ha obert una mica de forat esperant l'arribada del seu líder, Alejandro Valverde. Chris Froome (Sky) també ha entrat en aquest petit grup capdavanter. Els homes de Movistar, però, veient que el britànic no col·laborava i que no aconseguien deixar enrere de forma clara la resta de favorits, han desistit del seu esforç.

A 32 quilòmetres de meta s'ha produït una caiguda al grup principal, a la sortida d'una rotonda. El ciclista més destacat dels afectats ha estat el líder del Katuixa Ilnur Zakarin. El rus ha pogut continuar en cursa, però ha quedat despenjat dels homes forts.

A la classificació general Tejay Van Garderen (BMC) ha mantingut el liderat amb 41 segons de marge respecte el seu company d'equip Samu Sánchez. El podi el completa el britànic Geraint Thomas (Sky), a 44 segons del líder. Alejandro Valverde és quart, a 45 segons de Van Garderen i 4 al davant de Froome. Marc Soler ocupa el sisè lloc de la general, a 1:10 del líder, i amb 3 segons d'avantatge respecte a Contador.

Aquest divendres es disputarà l'etapa decisiva de la Volta, de 182 quilòmetres, amb inici a Valls i final a Lo Port, un cim de categoria especial de 8,4 quilòmetres, amb un desnivell mig del 9% i rampes màximes del 20%.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut