Rugbi

Mor als 40 anys Jonah Lomu, considerat un dels millors jugadors de rugbi de la història

L'exjugador neozelandès, que tenia problemes renals greus des de fa anys, havia estat comentant el mes passat la Copa del Món

Actualitzat

La llegenda del rugbi de Nova Zelanda Jonah Lomu ha mort aquesta matinada als 40 anys. Des de feia una dècada, el jugador tenia problemes renals greus. De fet, Lomuh va haver d'abandonar el rugbi d'elit després d'un trasplantament de ronyó l'any 2004.

Tot i això, ningú no s'esperava aquest desenllaç. L'última aparició de Lomuh va ser a la Copa del Món de rugbi que es va disputar fa un mes al Regne Unit, on va fer de comentarista.

Lomu va ser el jugador més jove que debutava amb els "all blacks", amb 19 anys. Va ser internacional 63 vegades, entre el 1994 i el 2002, i va obtenir un total de 37 assajos. La seva figura va ser determinant en l'eclosió mediàtica internacional d'aquest esport. Alt i corpulent (195 centímetres i 118 quilos), Lomu era capaç de córrer com un velocista (10,8 segons els 100 metres) i això feia d'ell un jugador difícil d'aturar. La seva marca de 15 assajos en partits del Mundial va ser igualada recentment pel sud-africà Bryan Habana.  

El seu problema de salut, però, va limitar la seva carrera a 10 anys. I va fer que milers de neozelandesos es prestessin voluntaris a donar un tros de ronyó quan es va saber que necessitava un trasplantament. El petit país oceànic, on el rugbi és religió, plora ara la mort d'un dels seus mites més grans, poc després que hagin alçat la Copa del Món.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut