Landa s'ha coronat en la pujada de Madonna di Campliglio. (EFE)
Landa s'ha coronat en la pujada de Madonna di Campliglio. (EFE)
Ciclisme

Mikel Landa guanya la quinzena etapa del Giro d'Itàlia i Alberto Contador reforça el liderat

El ciclista basc d'Astana Mikel Landa ha aconseguit el triomf en la primera etapa d'alta muntanya del Giro després d'una disputada baralla entre Alberto Contador, Fabio Aru i Iuri Trofímov

Actualitzat

Mikel Landa (Astana) s'ha imposat en una de les etapes més dures del Giro d'Itàlia 2015, la primera d'alta muntanya, entre Marostica i l'estació de Madonna di Campiglio. Contador (Tinkoff - Saxo) ha acabat tercer l'etapa, i ha distanciat una mica més el seu gran rival per la maglia rosa, Aru (Astana), que es manté segon a la general.

L'equip Astana ha endurit la cursa en la part final. L'italià Paolo Tiralongo ha estat el primer a reaccionar. A falta de tres quilòmetres, Mikel Landa ha llançat un fort atac al qual han donat resposta Contador, Aru i Iuri Trofímov (Katiuixa). El rus ha aconseguit un lleuger avantatge, però a uns 300 metres del final, Landa l'ha superat i ha aconseguit el triomf. El rus ha acabat segon, a 2 segons del basc, Contador a 5 i Aru a 6. Per la seva banda, Richie Porte (Sky) i Rigoberto Urán (Etixx) han perdut les poques opcions al triomf final que els hi quedaven en despenjar-se del grup principal a més de 30 km de la meta.

En la general Contador continua al capdavant, seguit d'Aru a 2:35 minuts i el costa-riqueny Andrey Amador (Movistar) a 4:19. Landa és quart a 04:46 minuts. Dilluns és el segon dia de descans. Dimarts es reprendrà la carrera amb una etapa de 177 quilòmetres, que tindrà sortida a Pinzolo i arribada a Aprica. La jornada comptarà amb el mític alt de Mortirolo, a 30 quilòmetres de l'arribada.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut