Atletisme

Maria Mutola deixa sense bronze Mayte Martínez a la final dels 800 metres

Maria Mutola ha impedit que Mayte Martínez aconseguís la medalla de bronze a la final dels 800 metres. L'atleta moçambiquesa, set vegades campiona del món, ha superat Martínez i ha acabat en tercera posició per darrere de la ucraïnesa Tetiana Petlyuk i l'australiana i vencedora Tamsyn Lewis. També s'han quedat sense medalla la valenciana Concha Montaner, que ha acabat cinquena a la final del salt de llargada, i la càntabra Ruth Beitia, quarta al salt d'alçada. Més discreta ha estat la vuitena posició de Sergio Sánchez als 3.000 metres, on s'ha imposat l'etíop Tariku Bekele.

Actualitzat

L'última jornada del mundial "indoor" de València ha destacat també pel rècord mundial de 1.500 metres aconseguit per Yelena Soboleva amb un crono de 3.57.71. L'atleta russa, que tenia la plusmarca anterior amb un temps de 3.58.05, ha compartit el podi amb la seva compatriota Yuliya Fomenko i l'etíop Gelete Burka, plata i bronze, respectivament. 

Qui també ha estat a prop del rècord mundial ha estat la croata Blanka Vlasic al salt d'alçada, que ha elevat la barra a 2,09 metres i ha quedat a només un centímetre de la sueca Kajsa Bergqvist. A la final masculina de perxa, el campió mundial Brad Walker ha estat superat pel rus Evgeny Lukyanenko, que ha guanyat l'or.

També cal remarcar la victòria del jove Abubaker Kaki Khamis als 800 metres, que ha donat al Sudan la primera medalla de la seva història en un mundial a pista coberta. Als 400 metres, el triomf ha estat per al canadenc Tyler Christopher en categoria masculina i la russa Olesya Zykina en la femenina. Per la seva banda, el nord-americà Brian Clay s'ha consagrat a la combinada d'heptatló amb 6.371 punts.

Espanya s'acomiada del mundial amb una sola medalla, la de bronze aconseguida aquest dissabte per Juan Carlos Higuero als 1.500 metres. Les tres opcions espanyoles de medalla a l'última jornada (Mayte Martínez, Ruth Beitia i Concha Montaner) s'han quedat a les portes del podi.

Els grans dominadors de la dotzena edició dels Campionats del Món en pista coberta han estat els Estats Units amb tretze medalles (cinc ors, cinc plates i tres bronzes), seguits de Rússia amb una plata menys. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut