Manchester United, Leverkusen, Astana, CSKA de Moscou i BATE Borisov completen la fase de grups de la Champions

Manchester United, Bayern Leverkusen, Astana, CSKA de Moscou i BATE Borisov jugaran a la Lliga de Campions aquesta temporada

Oriol LlachActualitzat

Bruges, 0 - Manchester United, 4

El Manchester United ha certificat l'accés a la fase de grups de la Champions amb una golejada al camp del Bruges. El partit ha tingut un protagonista indiscutible, Wayne Rooney, que ha trencat una sequera golejadora de més de 800 minuts amb un "hat-trick" i ha destrossat qualsevol intent de remuntada dels belgues. Rooney ha inaugurat el marcador en el minut 20 picant la pilota per sobre del porter amb un toc subtil després d'una gran assistència de Memphis. El mateix davanter anglès ha culminat la seva gran actuació amb dos gols més en l'inici de la represa i Ander Herrera, aprofitant l'avançada defensa belga, ha fet el definitiu 0 a 4. Els "red devils" han pogut arrodonir la victòria amb una maneta, però Chicharito Hernández primer ha fallat un penal i després ha errat una ocasió claromosa a porta buida.

Bayer Leverkusen, 3 - Lazio, 0

El Bayer Leverkusen ha remuntat un gol advers de l'anada a Roma davant una Lazio superada per l'allau ofensiva dels alemanys. Els locals han avisat amb un cop de cap de Kiessling a la creueta i, abans del descans, el turc Çalhanoglu ha igualat l'eliminatòria. En la segona part, el Leverkusen ha culminat la remuntada amb dos gols més de Mehmedi i Bellarabi, aquest últim aprofitant que els italians estaven jugant amb deu per l'expulsió de Mauricio.

APOEL, 1 - Astana, 1

L'Astana serà el primer equip del Kazakhstan que jugarà la fase de grups de la Champions després de resistir al camp de l'APOEL de Nicòsia. Els xipriotes, que havien de remuntar un 1 a 0 advers de l'anada, han dominat i han igualat l'eliminatòria amb un golàs de falta de Stilic en el minut 60. Quan el duel semblava abocat a la pròrroga, Maksimovic ha fet l'empat a un en el minut 84, un gol històric que ha donat la classificació a l'Astana.

CSKA de Moscou, 3 - Sporting de Portugal, 1

El CSKA ha sortit a capgirar el resultat advers del partit d'anada (1-2) i no ha parat de pressionar en tot el partit, mentre que l'Sporting de Portugal s'ha limitat a entomar les envestides dels russos i aprofitar les oportunitats, joc còmode per als portuguesos que s'han posat per davant al marcador amb un estètic xut creuat de Gutiérrez. Han saltat totes les alarmes a l'Arena Khimki en sentir-se els russos eliminats i encara han incrementat més la pressió. No s'ha fet esperar gaire el gol de l'empat que ha arribat gairebé de casualitat en rebotar un mal refús d'un defensa portuguès en el davanter Doumbia, autor també del segon gol a la represa i que omplia d'esperança el CSKA.

La polèmica del partit ha estat un gol anul·lat als portuguesos en interpretar el jutge de línia que la pilota havia sortit fora durant el llançament d'un córner abans no rematés de cap un jugador de l'Sporting de Portugal.

Ja a les acaballes del matx, el davanter del CSKA, Musa, ha culminat amb gol una gran jugada d'estratègia fent pujar 3-1 definitiu, resultat que representa la classificació per jugar a la màxima competició europea.

Partizan de Belgrad, 2 - BATE Borisov, 1

El Bate Borisov ha dominat la major part del partit de tornada de l'eliminatòria contra el Partizan, que jugava a casa. Stasevitx ha posat al davant els bielorussos i ha fet emmudir la sorollosa afició sèrbia que omplia l'estadi. A la represa, el Partizan ha començat a reaccionar, amb arribades i ocasions fins al moment inèdites. Tot i així, ha estat un jugador bielorús, Zhavnertxik, qui ha donat aire al somni de la Champions per als serbis en marcar en pròpia porta fruit d'un rebot casual de la pilota. Ja en el temps afegit, un gol de Saponjic ha posat el Partizan a tocar del miracle, finalment però, el BATE Borisov ha fet valer el valor doble del gol marcat fora de casa.