Lliga de Campions

Luis Enrique creu que la possessió de la pilota és la clau per guanyar el Manchester City

L'entrenador del Barça té molt clar que l'estil del seu equip i el del Manchester City estan tallats pel mateix patró

Oriol LlachActualitzat

A les portes del partit entre el FC Barcelona i el Manchester City de Pep Guardiola, Luis Enrique té molt clar que l'enfrontament d'aquest dimecres de Champions serà un d'aquells que permeten gaudir del futbol del màxim nivell i és que les diferències entre l'estil de joc de tots dos equips són molt poques, l'asturià sap que els dos rivals pressionaran amunt i voldran retenir la pilota als seus peus: "Serà vital, qui tingui la pilota debilitarà l'adversari. Però això tampoc vol dir que qui guanyi la possessió acabi guanyant el partit", en clara referència al factor desequilibrant que poden tenir els talents individuals tant del Barça com del Manchester City.

El partit de dimecres pot ser determinant per que el Barça faci un pas endavant per conquerir el primer lloc a la classificació del grup i, si a més és contra un equip dirigit per "un bon amic com Pep Guardiola, és un doble estímul", ha remarcat Luis Enrique. Però en tot cas, passi el que passi al Camp Nou, encara queda molta competició per davant abans de donar per feta la classificació i és que "no serà ni decisiu ni definitiu, encara quedaran tres jornades per jugar."

Les comparacions entre l'estil de joc del Barça de Guardiola i el de Luis Enrique ha estat una de les preguntes més freqüents, però Luis Enrique s'ha limitat a reconèixer que veuen el futbol de la mateixa manera i que per tant, com a entrenadors, només tenen un plantejament del partit: "Els entrenadors hem de treure el màxim profit dels nostres jugadors. El Barça de Pep va tenir uns números espectaculars. Jo m'he basat en les individualitats per buscar l'èxit de l'equip. Jugar bé al futbol i fer gaudir a l'afició. En aquest sentit ens assemblem. M'agrada el Barça de Pep i el meu, crec que és una bona notícia que el Barça segueixi sent reconeixible".

Però més enllà de les comparacions, Luis Enrique s'ha desfet en elogis cap al de Santpedor: "Pep és un bon amic, sempre he considerat que és el millor entrenador. M'encanten els entrenadors ofensius com ell. Em sembla un plantejament molt atractiu el del seu futbol. En el meu cas el meu objectiu és gaudir de cada entrenament i de cada partit i no ho canviaré per que fins ara m'ha anat molt bé".

De cara al partit de dimecres, amb Messi totalment recuperat i, amb Jordi Alba i Sergi Roberto amb condicions de disputar el partit al màxim nivell, l'entrenador asturià es mostra entusiasmat per tenir tots els seus homes a punt per un dels grans partits de la temporada. 

Per últim, en relació al polèmic comiat de Gerard Piqué amb la selecció espanyola, Luis Enrique s'ha pronunciat amb una única frase: "És vital pel Barça i per la selecció, no hi ha cap dubte."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut