Ciclisme

Llaneras s'acomiada amb un triomf a Rotterdam

El ciclista mallorquí Joan Llaneras ha posat punt final a la seva carrera internacional amb la victòria, al costat de l'holandès Peter Schep, en els mítics Sis Dies de Rotterdam. Amb 40 anys, Llaneras s'ocuparà a partir d'ara de dirigir el Velòdrom de Palma de Mallorca.

Actualitzat
Visiblement emocionat, Llaneras ha assegurat que és "increïble, quina manera de dir adéu", i que no oblidarà mai aquest comiat. La parella Schep-Llaneras ha guanyat la competició amb 284 punts, deu més que Bruno Risi i Danny Stam, i han completat el podi Leif Lampater i Franco Marvulli.

Llaneras, en comptes d'atendre qualsevol acte d'homenatge durant la competició, l'ha volgut guanyar, com tantes vegades en la seva carrera ha fet en les grans cites, i ho ha aconseguit en un últim dia en què ha mostra la seva progressió al costat de Schep.

Segons un comunicat difós per l'equip Spiuk, Llaneras es troba "satisfet i orgullós" al llarg de la seva carrera, en la qual té la sensació que no li ha quedat "res per fer". Aquesta victòria ha estat el colofó després d'uns Jocs de Pequín en què es va penjar el seu segon or olímpic en puntuació i va sumar a la seva collita una plata en americana.

Després de "penjar" la bici com a professional, en principi Llaneras passarà a gestionar l'activitat esportiva del velòdrom Palma Sorra i a dissenyar en els pròxims mesos un centre d'alt rendiment per a corredors en pista, que fixaran la seva residència a Palma i comptaran amb els serveis tècnics i mèdics més avançats, similar al model desenvolupat a Manchester per la Federació Britànica i que té de director Chris Boardman.
Anar al contingut