Copa del Món d'Esquí de Muntanya del 2016, a Andorra

L'esquí de muntanya, reconegut pel Comitè Olímpic Internacional

La Federació Internacional d'Esquí de Muntanya celebra haver aconseguit l'objectiu que perseguia des dels seus orígens

Actualitzat

El Comitè Olímpic Internacional ha reconegut la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF).

El català Lluís López, vicepresident de l'lSMF, i tot l'entorn de l'esquí de muntanya celebren la notícia amb alegria i responsabilitat: "Ho hem aconseguit i hem de continuar treballant de valent."

Després del reconeixement provisional fet l'abril del 2014, el comunicat oficial emès avui pel COI obre les portes de l'olimpisme a l'esquí de muntanya. Aconseguir el reconeixement del COI ha estat l'objectiu del CISAC (Comitè International de Competicions d'Esquí de Muntanya) des del 1988. Vint anys després, la creació de l'ISMF el 2008 va unificar l'esforç de totes les federacions per aconseguir un mateix objectiu.

El president de l'ISMF, Armando Mariotta, acull la notícia amb la màxima exigència: "Estem molt orgullosos d'aquesta notícia, que significa també una gran responsabilitat."

Alguns dels principals motius per al reconeixement de l'esquí de muntanya per part del COI han estat que es tracta d'un esport net i sostenible, la inversió que es fa en els esquiadors més joves, la lluita contra el dopatge i l'increment d'atletes en competicions internacionals.

Anar al contingut