Ciclisme

L'esprínter eslovac Peter Sagan revalida a Doha el seu títol de campió del món de ciclisme

El ciclista eslovac ha imposat la seva potència a l'esprint, en una cursa on la selecció espanyola ha perdut les seves opcions, escasses ja de sortida, molt aviat
Peter Sagan ha superat a l'esprint Cavendish i Boonen (EFE)

Peter Sagan ha superat a l'esprint Cavendish i Boonen (EFE)

Peter Sagan ha revalidat el seu títol de campió del món de ciclisme a la cursa de 257,5 quilòmetres que aquest diumenge s'ha disputat a Doha, Qatar. L'eslovac s'ha imposat a l'esprint al britànic Mark Cavendish, que ha estat segon, i al belga Tom Boonen, que ha completat el podi.

El desenllaç de la cursa, a l'esprint, ha estat l'esperat en un circuit pla, i sota unes condicions meteorològiques de vent i molta calor. La selecció espanyola, amb la presència del català David de la Cruz, no hi anava amb gaires esperances. A més, una caiguda a 170 quilòmetres del final i el ventall que ha format Bèlgica ha deixat tallat la majoria de l'equip, juntament amb l'alemany i el francès. L'únic ciclista espanyol que no s'ha retirat ha estat Imanol Erviti.

Sagan és el sisè ciclista de la història a guanyar dos mundials seguits després de Ronsse (1928-29), Van Steenbergen (1956-57), Van Looy (1960-61), Bugno (1990-91) i Bettini (2006-07). L'eslovac tanca amb aquest triomf una gran temporada on també ha guanyat les clàssiques Gant-Wevelgem i Quebec, dues etapes a Califòrnia, dues més a Suïssa, tres al Tour de França (i mallot verd) i dues a l'Eneco Tour.