Espanyol

L'Espanyol fa més d'una dècada que no comença l'any amb una victòria a domicili

L'Espanyol no va poder canviar la tendència de les últimes temporades i va ser incapaç d'estrenar el nou any amb una victòria a domicili, situació que es repeteix des de fa més d'una dècada. Des del 2000, l'equip blanc-i-blau ha començat l'any cinc vegades com a visitant, amb un balanç de quatre derrotes i un empat. L'Espanyol, que dissabte va perdre a Mestalla en temps afegit (1-0), tornarà als entrenaments aquest dilluns per preparar el proper compromís de Lliga contra el Saragossa. Un partit que es perdrà Carlos Kameni, ja que estarà concentrat amb la seva selecció per disputar la Copa d'Àfrica, que comença el 10 de gener.

L'última vegada que el conjunt blanc-i-blau va guanyar el primer partit de l'any disputat lluny del seu estadi va ser la temporada 1998-1999, després de derrotar el Salamanca per 2-3. Des d'aleshores, l'Espanyol ha estat incapaç d'estrenar amb triomf l'any fora de casa. L'Athletic de Bilbao se'ls va imposar per 2-1 la temporada 1999-2000. En la 2001-2002, el Màlaga va ser el botxí dels catalans (2-0) i l'any següent l'Alabès va guanyar per 2-1. La temporada passada, però, els pericos van esgarrapar un punt a San Mamés després d'empatar a un.

Pedraza, quart jugador del planter que debuta

Marc Pedraza va jugar els seus primers minuts en la màxima categoria davant el València. El davanter, que va tenir una actuació testimonial perquè va saltar al terreny de joc en temps afegit, és el quart jugador del planter que debuta aquesta temporada a Primera Divisió a les ordres de Mauricio Pochettino després de Javi López, Raúl Baena i Víctor Ruiz.