Barça

Leo Messi: deu anys del seu primer gol amb el Barça

El crac argentí va fer el primer dels 403 gols amb el club català contra l'Albacete l'1 de maig del 2005

Carolina PonsActualitzat

Fa deu anys, Leo Messi anotava el seu primer gol oficial amb la samarreta blaugrana. L'1 de maig del 2005, l'argentí, amb 17 anys, trepitjava la gespa del Camp Nou a falta de tres minuts per al final del partit contra l'Albacete, en substitució d'Eto'o. Ho feia amb el dorsal 30.

Tres minuts després d'entrar al camp, Deco va enviar una pilota a Messi. L'argentí la va baixar amb el pit i la va deixar de cara a Ronaldinho. El brasiler va elevar la pilota per sobre de dos defenses i la va col·locar per al de Rosario, que la va impactar amb el peu esquerre i la va fer volar per sobre de l'àrea. La pilota va superar el porter Raúl Valbuena i va tocar el fons de la xarxa. D'aquesta manera, Messi celebrava el primer gol oficial amb la samarreta del primer equip del Barça. Minuts abans, havia marcat un de molt semblant, però va ser anul·lat per fora de joc.

El crac argentí es va convertir amb aquest gol en el jugador més jove en marcar a la historia de la Lliga espanyola. Però ni ell mateix hauria pronosticat que deu anys després Messi seria Messi. El millor jugador de la història del futbol amb sis Lligues, dues Copes del Rei, tres Champions, dues Supercopes d'Europa, sis Supercopes d'Espanya i dos Mundials de Clubs amb el Barça. A més, el de Rosario ha guanyat quatre Pilotes d'Or i s'ha convertit en el màxim golejador de la història del Barça, amb 403 gols.

Després del seu primer gol, Messi va protagonitzar el "remake" del gol de Maradona en regatejar quatre rivals i el porter en el partit de Lliga contra el Getafe. El del Barça va fer el seu primer "hat-trick" el 10 de març del 2007 contra el Reial Madrid. Al costat d'Eto'o i Henry, i amb Villa i Pedro, va iniciar els gloriosos tridents. Amb Eto'o i Henry, l'argentí va formar part d'una de les millors davanteres de la història del conjunt blaugrana, amb 100 gols en la temporada. L'últim dels tridents, amb Neymar i Suárez, ha batut la marca amb 102 gols.

El crac culer va ampliar la seva llegenda recentment en marcar el seu gol 400 amb la samarreta del Barça en el partit contra el València en la 46a jornada de la Lliga. Fins al moment, des de la vaselina contra l'Albacete, al gol de Panenka contra el Getafe en l'última jornada de la Lliga, ja són 403 els gols de Messi amb el Barça.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut