Leo Baptistao dona a l'Espanyol un triomf "in extremis" al camp del Leganés (0-1)

El brasiler culmina un contracop en temps afegit per donar als pericos un triomf que els manté amb opcions

Si el que més importa a final de temporada són els punts i no la manera d'aconseguir-los, l'Espanyol pot marxar satisfet de Butarque, d'on ha marxat amb tres punts més que els fan mantenir viu el somni de tornar a Europa. El gol a última hora de Leo Baptistao (0-1) no ha fet justícia al queè s'ha vist en el camp, on el Leganés ha fet més per aconseguir el triomf, però ha pecat d'ingenu en la última jugada.

Leganés i Espanyol han iniciat un intercanvi de cops amb moltes imprecisions. A l'Espanyol li ha costat trenar el joc d'atac davant un Leganés ben plantat, i en el primer terç de partit les úniques ocasió de gol ressenyables han estat per a l'equip madrileny. Una mala entrega de Javi Fuego l'ha aprofitada Gabriel Pires per robar la pilota i posar a prova els reflexes Diego López (9'). Poc després (18'), el lateral Adrián ha fet una gran incursió que tanmbé ha acabat aturant el porter perico.

L'Espanyol ha intentat espolsar-se el domini del Leganés i Caicedo (22') no ha pogut controlar a la pilota a l'àrea local i ha caigut entre un bosc de cames. Però també s'ha deixat veure El Zhar (25'), que ha xutat des de la frontal sense perill. El "Lega" no aconseguia crear perill real però s'enduia el combat als punts davant un Espanyol massa lent i poc decidit. De fet, l'únic xut dels pericos ha arribat al minut 42 a càrrec de Piatti i ha anat força desviat.

La segona meitat ha començat amb un altre aire. Jurado ha filtrat una pilota per a Marc Roca, que no ha pogut resoldre a l'àrea local (46'). El penedesenc, poc després, ha servit una bona pilota per a Caicedo, que ha tingut, ara sí, una ocasió clara, però Iago Herrerín ha pogut rebutjar-la (52'). El partit s'ha animat, i, després que Diego López aturés en dos temps una falta servida per Gabriel Pires, Jurado ha enviat la pilota al pal quan buscava una centrada cap a l'àrea (54').

El porter gallec de l'Espanyol també s'ha vist superat en el minut 70, en una centrada enverinada de Gabriel Pires que cap company ha pogut rematar. El partit avançava cap a un cara o creu perillós i el Leganés ha arribat més fresc al desenllaç. en els últims minuts ha crescut la presència de Nabil El Zhar, que ha estat a punt d'assistir Szymanowski (83') i que ha intentat ell mateix el xut a porta en una ocasió claríssima (85'), que Diego López ha pogut conjurar.  Però en temps de descompte, quan el Leganés intentava posar un últim atac, ha concedit un contracop iniciat per Leo Bapstistao, que combinant amb Gerard Moreno, s'ha plantat sol davant de Iago Herrerín i l'ha superat amb molta classe.