Barça

Lenglet: "M'agradaria ser el successor de Gerard Piqué"

En una entrevista concedida a TV3, el jugador francès analitza els seus primers mesos com a blaugrana. Lenglet alerta que cal millorar ràpidament per no encaixar tants gols, sobretot de cara a la Champions i la Copa

Francesc LatorreActualitzat

No fa ni dos anys encara jugava a França, al Nancy, i ara ho fa al Barça, al costat de Leo Messi, Luis Suárez i companyia. Tot plegat via Sevilla, on va protagonitzar una gran temporada que no va passar inadvertida per a l'àrea esportiva del Barça. Després de tres mesos de competició, Clément Lenglet ha parlat en una entrevista exclusiva per a TV3, en què analitza diversos aspectes de l'actualitat blaugrana.

El jugador francès parla sense embuts de la facilitat amb què el seu equip està encaixant gols aquesta temporada i subratlla que millorar en aquest aspecte és una prioritat. "És evident que ens falten coses, hem de jugar més compactes en defensa per no encaixar tants gols. Sempre hi ha aspectes del joc que s'han de millorar, però aquest és un que és prioritari perquè en un partit de Copa o de Champions et pot costar l'eliminació". La lesió d'Umtiti el va convertir, de cop, en titular i en parella de Gerard Piqué a l'eix de la defensa. Lenglet diu que està aprenent molt al costat del català i que seria un honor ser-ne el successor. "Jugar amb ell és un plaer i m'agradaria ser-ne el seu successor. Però encara he de fer moltes coses per poder ser-ho. Ell ha fet molt per aquest club i hi ha guanyat molts títols".

"Dembélé triomfarà aquí"

Lenglet també parla amb claredat sobre el seu compatriota Ousmane Dembélé, centre de la polèmica els últims dies i a qui Valverde no va convocar per al partit contra el Betis. "Jo passo moltes estones amb ell i us puc assegurar que és una bona persona que ens ha ajudat molt des del començament i que donarà moltes coses al club. L'hem d'ajudar a créixer com a persona i com a futbolista, perquè és molt jove i encara ha d'aprendre. Ara passa per un moment una mica difícil, però està motivat per demostrar que pot competir al més alt nivell. Crec que ho aconseguirà i serà un gran jugador en aquest club".

Amb Umtiti ja recuperat de la seva lesió, Lenglet tornarà a competir amb ell per la titularitat. En aquest sentit, Lenglet respecta les decisions de Valverde, però admet que "m'agradaria seguir jugant. He intentat jugar el millor possible per crear-li dubtes a l'entrenador i que hagi de fer una reflexió abans de confeccionar el seu onze". Lenglet està satisfet amb el seu rendiment, però diu que encara hi ha molt marge de millora i que un dels aspectes on més li agradaria progressar és en la finalització de les jugades d'estratègia.

Sobre els objectius de la temporada, Lenglet assegura que li agradaria poder celebrar el triplet, amb Champions, Lliga i Copa però si hagués de triar un títol es quedaria amb la Lliga de Campions. "És un trofeu molt difícil d'aconseguir, i el club ja fa molts anys que hi va al darrere. Em faria molta il·lusió".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut