Lavillenie ha tingut aquest contratemps mentre s'entrenava al jardí de casa (EFE)
Jocs olímpics

Lavillenie no pot reprimir les llàgrimes al podi després de ser escridassat un altre cop

El plusmarquista mundial de salt de perxa, que havia criticat durament el comportament del públic durant la final, va tornar a rebre una sonora esbroncada i va ser consolat per Thiago Braz da Silva i Serguei Bubka

Actualitzat

En el món de l'esport hi ha històries de comunió entre públic i afició, però aquesta és tot el contrari. Renaud Lavillenie, el gran favorit a penjar-se l'or en el salt de perxa, va ser escridassat pel públic de l'estadi Engenhao quan competia frec a frec amb el saltador local Thiago Braz da Silva, amb una actitud més pròpia d'un camp de futbol.

Poc acostumat a aquest tractament, i havent-se de conformar amb la medalla de plata, el plusmarquista mundial va explotar i en calent va dir barbaritats sobre el públic. "No s'ha vist mai una cosa així des de Jesse Owens l'any 1936", va arribar a dir. "És fastigós tenir aquest públic de merda en uns Jocs", se li va escapar al Canal + francès tot just acabar la prova.

Ja en fred, a la roda de premsa posterior, va rectificar i es va excusar per les seves declaracions fora de to, i també ho va fer a les xarxes socials.

 

 

Però la metxa ja estava encesa. Un dia després, en la cerimònia d'entrega de medalles de perxa, el públic el va tornar a esbroncar sonorament i el francès no va poder evitar les llàgrimes. De poc va servir que Thiago Braz da Silva, l'heroi local, demanés aplaudiments per a Lavillenie quan li van penjar la plata al coll.

El saltador francès, però, ha volgut cloure l'afer mostrant el seu agraïment cap a Thiago Braz da Silva i també cap a l'antic plusmarquista mundial, Serguei Bubka, que després de la cerimònia el van intentar consolar. El francès ho ha reflectit en el seu compte de Facebook. "Gràcies, Thiago. No hauria mai pensat que em sentiria humiliat en un podi olímpic. A la pista hi ha respecte esportiu, digui el que digui la gent. Gràcies Thiago i Serguei per haver-me mostrat el costat bonic i autèntic del nostre meravellós esport".  

 

       

Anar al contingut