L'Atlètic de Madrid encarrila els vuitens de final de la Champions amb una victòria davant del Leverkusen (2-4)

Els gols, marcats per Ñíguez, Griezmann, Gameiro, de penal, i Fernando Torres aplanen el camí dels "colchoneros" cap als quarts de final

Oriol LlachActualitzat

L'Atlètic de Madrid ha deixat força encarrilada l'eliminatòria dels vuitens de final contra el Leverkusen amb una victòria al Bay Arena gràcies al contundent marcador (2-4).

Amb prou feines havia passat un quart d'hora de joc quan l'Atlètic de Madrid s'ha avançat en el marcador. Saúl Ñíguez ha sorprès el porter del Leverkusen en una gran jugada personal en la que ha retallat a diversos jugadors rivals i ha culminat amb un espectacular xut creuat a l'escaire (0-1).

Els alemanys no s'han deixat intimidar per l'avantatge dels matalassers i també han començat a rondar la porteria de Moyà: Brandt, Kampl i 'Chicharito' Hernández han tingut ocasions de gol, però el replegament defensiu dels de Simeone ha neutralitzat amb eficàcia les iniciatives dels alemanys.

En una acció al contracop, aprofitant una errada de Dragovic, Gameiro s'ha llençat a l'atac i ha servit la pilota en safata a Griezmann que ha superat el Leno amb un xut imparable (0-2).

De mica en mica, l'Atlètic s'ha anat sentint cada cop més còmode i Griezmann ha tingut el tercer a les botes, però l'encert del porter del Leverkusen ha evitat que es consumés la desfeta ja a la primera part.

En els primers minuts de la represa, el Leverkusen ha escurçat distàncies amb un gol de Bellarabi que ha empès la pilota cap al fons de la xarxa aprofitant una gran centrada de Henrichs (1-2).

En un atac de Gameiro, el defensa Dragovic l'ha fet caure al límit de l'àrea i l'àrbitre ha xiulat la pena màxima. El mateix davanter francès s'ha encarregat de transformar el penal afusellant pel mig la porteria de Leno (1-3).

I quan més fàcil es posava el partit per a l'Atlètic de Madrid, Savic ha marcat gol en pròpia porta quan un mal refús de Moyà li ha fet rebotar la pilota a les cames (2-3).

En els darrers minuts, el Leverkusen ha reaccionat i ha pujat la intensitat en el seu joc d'atac. Això s'ha traduït en diverses ocasions que han fet perdre el control del partit que tan bé havien tingut els matalassers. 'Chicharito' Hernández ha tingut l'empat a 3 a tocar, però Filipe Luis ha salvat el gol just a sota dels pals.

Però la reacció dels alemanys s'ha vist del tot esborrada quan Fernando Torres, que havia substituït Carrasco, ha rematat de cap una gran centrada (2-4).

La victòria dels de Simeone dona molta seguretat a l'Atlètic de Madrid de cara a la tornada i ja posen tota la concentració en el campionat de Lliga i és que es veurà les cares amb el Barça el proper diumenge, a les 16:15 al Vicente Calderón.