Atletisme

L'atleta Adel Mechaal, suspès fins al desembre del 2017 per tres controls fallits

Mechaal estava inscrit per al cros d'Elgoibar, però no ha fet acte de presència aquest diumenge

Actualitzat

Adel Mechaal, subcampió d'Europa de 5.000 metres, ha estat suspès fins al desembre vinent per l'Agència Espanyola Antidopatge (AEPSAD) per tres controls de dopatge fallits en el termini de dotze mesos, segons informa l'Agència EFE. Segons les normes, qualsevol combinació de tres controls fallits i/o no presentació de la informació sobre la seva localització en un període de divuit mesos constituirà una infracció de les normes antidopatge.

Mechaal tenia des del 9 de desembre passat una suspensió cautelar de la seva sanció que li havia aplicat la Federació Internacional (IAAF) a la vista de les al·legacions presentades per l'atleta. "El 9 de desembre del 2016, a les 15.41, la IAAF m'ha enviat un e-mail en el qual s'informa que, després d'analitzar detalladament els documents per la meva part remesos el 8 de desembre del 2016, han decidit deixar sense efecte la suspensió provisional. Per això, mentre es tramita el procediment, i a partir d'aquest moment, puc prendre part en qualsevol competició", va explicar Mechaal en aquell moment.

"No se'm pot imputar la comissió de tres controls fallits en el termini de dotze mesos, de conformitat amb la normativa antidopatge. Bona prova d'això és que la IAAF –en comunicació de 2 d'agost del 2016– em va informar que el control fallit del 16 de juliol del 2016 era el primer comès per la meva part", va argumentar Mechaal, que es va incorporar tard als Jocs de Rio quan va poder esmenar els "problemes administratius".

Mechaal estava inscrit per al cros d'Elgoibar, però no ha fet acte de presència aquest diumenge. L'atleta podria recórrer davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), que podria concedir-li un altre aixecament cautelar de la sanció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut