Lliga de Campions

L'Arsenal busca a París la cirereta del pastís d'una història centenària

L'Arsenal és un club modest que fins aquest any ha tingut un estadi centenari amagat entre carrers de cases adossades al nord de Londres. És només un dels 14 equips de la capital que juguen a Primera o Segona Divisió, però històricament ha resultat el més exitós. Tot va comencar quan un grup d'obrers d'una fàbrica d'armament van crear l'Arsenal Futbol Club el 1886, d'aquí que en el seu escut hi hagi un canó. Es van traslladar a Highbury i sobre la seva gespa s'han escrit algunes de les pàgines més brillans del futbol anglès.

Actualitzat

L'Arsenal és l'equip que més temps s'ha mantingut a la Primera Divisió. I en part per això té molts seguidors no només a Anglaterra, sinó que, recentment, gràcies a l'arribada de jugadors estrangers, tambe n'hi ha per exemple a França, i això serà interessant de veure en el partit de París de dimecres.

L'Arsenal és un club d'alts i baixos, amb èpoques daurades com les dels anys 30, 70 o 80, o l'actual, però sempre ha tingut un pressupost reduït, comparat amb el Manchester United o el Chelsea.

Des de Highbury es van fer les primeres retransmissions en directe d'un partit per ràdio i televisió de la història. I és l'únic club que té una parada de metro al seu nom. Els seus seguidors provenen de tot l'espectre social, i, com el seu equip, són famosos per no rendir-se fàcilment.

Ara, l'Arsenal disfruta d'un dels seus millors moments, creix en títols i en pressupost i la temporada que ve es trasllada a un nou estadi amb capacitat per a 60.000 espectadors. El palmarès de l'Arsenal és el tercer millor de la Lliga anglesa, només per darrere del Manchester United i el Liverpool. A París, té el repte d'aconseguir la Champions i passar a la història com el primer equip de Londres que guanya el títol més preuat del futbol europeu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut