Barça

La sentència de Can Rigalt situa el FC Barcelona en la necessitat de trobar un nou patrocinador

Els 47 milions d'euros que el Barça ha d'abonar per desfer l'operació de venda dels terrenys de Can Rigalt han estat un cop molt dur per a l'economia del club, tant que ha trencat els balanços i amenaça de precipitar unes noves eleccions

Actualitzat

El FC Barcelona es podria veure obligat a convocar noves eleccions després de la sentència adversa als interessos del club per la venda dels terrenys de Can Rigalt que obliga el club a pagar 47 milions d'euros. La vicepresidenta econòmica del club, Susana Monte, té fins a final de mes per quadrar els números.

El deute net de l'entitat va superar el 2,5 de l'ebitda (beneficis abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) l'exercici passat. Tal com marca l'article 67 dels estatuts del club, la junta tenia dos anys per tornar al límit d'endeutament permès. Aquesta sentència trenca les seves previsions de redreçar el rumb.

Tot i que encara els quedaria un altre any, el forat encara seria més gran i havent d'afrontar, a més, els costos dels fitxatges i les pujades de sou d'alguns jugadors del primer equip. Davant d'aquesta situació, una de les opcions de la junta seria convocar eleccions, a les quals no es podrien presentar si volen sortir d'aquest cercle de deute. Les altres serien força impopulars, vendre's alguna figura de l'equip o peces destacades del patrimoni del club.

Urgeix un patrocinador

Una de les maneres de quadrar els números seria, evidentment, aconseguir un ingrés extra de diners. Per això, el FC Barcelona té pressa per tancar un acord amb un nou patrocinador. Segons ha pogut saber Esport3, el Barça negocia amb tres empreses, però cap de les seves ofertes arriben als 65 milions d'euros per temporada que el president Josep Maria Bartomeu havia promès que el club ingressaria per aquest concepte.

Els interessats a patrocinar el FC Barcelona han esperat que expirés el contracte amb Qatar per evitar que l'anterior patrocinador igualés la seva oferta exercint el dret de tempteig per mantenir el seu acord amb el club. Les seves ofertes són inferiors al que la junta havia previst, unes previsions que el president Bartomeu creu que no es compliran. Però la necessitat urgent de diners no dóna gaire temps de marge per esperar-ne de millors.

La valoració de Can Rigalt

La junta del FC Barcelona tenia una provisió de fons de 8 milions d'euros a l'espera de la decisió del Tribunal d'Arbitratge sobre el tema de Can Rigalt, molt lluny dels 47 que hauran de pagar. Una bona valoració dels 10.000 metres quadrats de terrenys que el club recuperarà seria providencial per evitar les eleccions.

Les previsions blaugranes, però, no van per aquest camí. La junta preveu que la taxació dels terrenys oscil·li entre els 6 i els 10 milions d'euros. Aquesta és la quantitat, juntament amb els 8 milions aprovisionats, que es pot descomptar dels 47 milions de la sentència. La resta la computaran com a pèrdues de l'exercici comptable 2015-16.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut