Gerard Piqué es lamenta després del primer gol marcat per Holanda (EFE)

La selecció espanyola perd contra Holanda a Amsterdam i no aconsegueix la revenja de l'últim mundial (2-0)

De Vrij i Klaasen, amb dos gols en el primer quart d'hora, han tombat la selecció espanyola a l'Amsterdam Arena en un amistós on només dos blaugrana, Piqué i Pedro, han sortit en l'onze titular

La selecció espanyola ha perdut contra Holanda per 2 a 0 en un partit amistós disputat a l'Amsterdam Arena i no s'ha pogut revenjar de la dolorosa derrota del mundial del Brasil.

Amb molts canvis en l'onze titular i només dos jugadors del Barça, Piqué i Pedro, respecte a l'equip que es va imposar a Ucraïna al Sánchez Pizjuán, l'equip de Vicente del Bosque ha demostrat que encara està immers en un final de cicle i que li costarà un temps per recuperar el millor nivell internacional.

Tot i no arribar en un bon moment i tenir les baixes sensibles de Robben i Van Persie, Holanda ha deixat el matx vist per a sentència en el primer quart d'hora amb dos gols seguits. El primer, obra de De Vrij amb un inapel·lable cop de cap després d'una precisa centrada de Sneijder i el segon, fet per Klaasen, que ha afusellat De Gea, un dels millors del seu equip, malgrat els dos gols encaixats tan ràpid.

Aquest inici de partit tan desastrós ha marcat el mal joc d'una selecció espanyola que sense els seus referents s'ha vist superada i sense capacitat de reacció. Només alguna acció aïllada de Pedro i un xut del debutant Juanmi han donat sensació de perill en un combinat que sense Xavi, Iniesta i Busquets al mig del camp ha acabat perdent la identitat que l'havia portat a guanyar un Mundial i dues Eurocopes.

Iniesta, rebut amb xiulets

En la represa, els canvis introduïs per Del Bosque tampoc han servit per capgirar el resultat advers i fins i tot amb la sortida de Piqué i Pedro la "roja" ha estat uns minuts sense cap jugador del Barça sobre el terreny de joc. L'entrada d'Andrés Iniesta, botxí d'Holanda en la final del mundial de Sud-àfrica del 2010, ha estat rebuda amb xiulets. Iniesta no ha pogut impedir una altra derrota d'una selecció espanyola, que segueix lluny del seu millor nivell.