Atletisme

La jutge deixa en llibertat 6 dels 14 detinguts implicats en l'"operació Llebrer"

La titular del jutjat d'instrucció número 24 de Madrid ha deixat en llibertat sis dels catorze detinguts dijous passat en l'"operació Llebrer" contra el dopatge esportiu, als quals ha imputat un delicte contra la salut pública per tràfic de substàncies estupefaents. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, la jutge ha adoptat aquesta decisió després d'interrogar el metge Eufemiano Fuentes; el preparador Manuel Paqua Piqueras; l'entrenador de l'atleta Marta Domínguez, César Pérez; el seu agent i exatleta de 400 metres tanques, José Alonso Valero; l'excorredor de bicicleta tot terreny i presumpte subministrador, Alberto León, i l'atleta Alberto García.

Actualitzat
Tretze dels catorze implicats en l'anomenada "operació Llebrer" estan citats a declarar als jutjats de la plaça de Castilla de Madrid des de les nou del matí. El primer que ha declarat davant la titular del jutjat d'instrucció número 24 de Madrid ha estat l'exatleta madrileny i ara fisioterapeuta Alberto García, que ha proclamat que és innocent i que està absolutament convençut que en sortirà absolt. García, que ha sortit en llibertat i sense mesures cautelars, ja va ser sancionat el 2003 per donar positiu en un control.

També ha declarat l'entrenador de Marta Domínguez, César Pérez, que ha sortit corrent dels jutjats amb la cara tapada i ha pujat ràpidament a un BMW que l'esperava a la sortida. Abans de marxar i davant la insistència dels periodistes ha dit que sortia sense càrrecs ni fiança.

Un altre dels implicats, el doctor Eufemiano Fuentes, que ja va sortir esquitxat en l'"operació Port" i que està a l'espera de judici per aquesta trama de dopatge en el ciclisme, no ha declarat però ha parlat el seu advocat, Julio Pérez Templado. El lletrat de Fuentes ha dit que està molt tranquil perquè el seu client no ha fet res dolent i no tem cap mesura de presó preventiva per part de la jutge que porta el cas.

Entre els citats encara falta per acudir davant de la jutge l'entrenador Manuel Pascua Piqueras, un veterà tècnic per qui han passat molts dels millors atletes espanyols, i també la germana d'Eufemiano Fuentes, que estaria relacionada amb aquesta trama. L'única que no ho farà aquest diumenge és Marta Domínguez, que declararà la setmana que ve a Palència.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut