Atletisme

La policia interroga Estévez i Fernández, entre d'altres, com a testimonis de l'"operació Llebrer"

L'"operació Llebrer" es manté sota secret de sumari i, malgrat tot, continua el degoteig d'informació al voltant del cas. A falta de confirmacions oficials, alguns esportistes emblemàtics de l'atletisme espanyol han passat aquest divendres per comissaria per declarar davant la policia en qualitat de testimonis. Reyes Estévez, Núria Fernández i Alemayehu Bezabeh han estat només alguns dels esportistes que han estat interrogats pels investigadors del cas tenint en compte la seva estreta relació amb l'entrenador Manuel Pascual, un dels detinguts.

Actualitzat
Bezabeh, espanyol d'origen etíop, hauria reconegut haver-se dopat i ha estat apartat de la selecció espanyola que participarà en els Europeus que se celebren a partir de dissabte a Portugal i on ell havia de defensar el títol com a vigent campió continental de cros.

De fet, ell ha estat només un dels molts atletes que han passat aquest divendres per dependències policials, entre els quals hi ha el català Reyes Estévez i Núria Fernández -campiona europea dels 1.500 metres i que sí que viatjarà a Portugal-. No consta que cap d'ells estigui implicat en el cas, encara que la policia vol contrastar la informació obtinguda i molta de la que encara queda per analitzar.

Malgrat que aquest divendres cinc dels catorze acusats en el cas han estat posats en llibertat, tots hauran de tornar a declarar diumenge davant el jutge a Madrid. Marta Domínguez, en canvi, ho farà a Palència quan sigui requerida. Qui la va nomenar com a vicepresidenta de la Federació, el president José María Odriozola, donarà explicacions dilluns.


Comunicat dels atletes

Aquest divendres i coincidint amb la sortida de l'equip espanyol cap a Portugal, una seixantena d'atletes espanyols ha emès un comunicat on donen suport a l'operació policial i denuncien el comportament il·lícit en la pràctica esportiva. En el text, es denuncia la falta d'efectivitat dels sistemes antidopatge emprats fins ara i es condemna "la impunitat" amb la qual han actuat "les tramposos". "Desitgem -diu el comunicat- que s'arribi fins al final del procés i es depurin totes les responsabilitats, que els culpables paguin i els innocents siguin compensats. Volem que el cas no es quedi en sancions esportives per a algun atleta, mentre les persones que distribueixen, inciten i assessoren en el consum d'aquestes substàncies en tornin a sortir impunes". Entre els signants hi ha Manolo Martínez, Ruth Beitia, Mercedes Chilla, Juan Carlos Higuero, Mayte Martínez i Chema Martínez.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut