Deniz Naki en una imatge d'arxiu (alchetron.com)
Deniz Naki en una imatge d'arxiu (alchetron.com)
Futbol internacional

La federació turca sanciona de forma exemplar un futbolista kurd per dedicar un triomf al seu poble

El futbolista de la tercera divisió turca Deniz Naki va voler celebrar una important victòria del seu equip davant d'un de primera divisió a la Copa dedicant-lo al poble kurd. El càstig de la federació turca ha estat molt dur.

Actualitzat

L'Amedspor, de la Tercera Divisió turca, va eliminar el Bursaspor de la primera en vuitens de final de la Copa de Turquia i ara es veurà les cares en els quarts amb el Fenerbahçe. La celebració, però, li sortirà cara al seu migcampista Deniz Naki. L'autor d'un dels gols que va donar la classificació al seu equip, va dedicar el triomf al poble kurd. La Federació Turca ha considerat aquest fet com propaganda política, i l'ha sancionat amb 12 partits de suspensió i 7.000 euros de multa.

El futbolista va penjar un missatge a Facebook i Twitter, després del triomf dels seus, dedicant la victòria "a tots aquells que han estat ferits o han mort durant la repressió de la nostra terra, que ja dura més de 50 dies. Estem orgullosos de ser un petit raig d'esperança per als problemes de la nostra gent. Com Amedspor, mai ens sotmetrem. Llarga vida a la llibertat".

Deniz Naki, nascut a Alemanya però d'arrels kurdes, feia referència al que passa fa gairebé 2 mesos en el sud-est de Turquia entre les forces de seguretat d'aquell país i els militants kurds. A la ciutat de Cizre hi ha toc de queda des del 14 de desembre.

No és la primera vegada que el futbolista es manifesta a les xarxes socials en favor del PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan). El 6 de novembre del 2014 va ser atacat per tres homes per condemnar públicament Estat Islàmic donant suport a la resistència, kurda de la ciutat siriana de Kobane.

Anar al contingut