La Bruixa d'Or s'enganxa a la salvació amb un triomf contra el Fuenlabrada en el duel de cuers (68-53)

La Bruixa d'Or i el Montakit Fuenlabrada són els dos últims classificats de la Lliga Endesa, i al Nou Congost han demostrat el perquè. Ha guanyat un equip manresà que encara confia en evitar el descens esportiu (68-53)

Daniel AlentoActualitzat

El Fuenlabrada és un equip tàcticament molt limitat. El seu entrenador Jesús Sala només porta 3 jornades en el càrrec. En els seus dos partits anteriors la seva aposta descarada per carregar totalment el joc d'atac sobre Andy Panko (13 punts, 12 rebots) li ha donat dues victòries. Aquesta vegada el plantejament se li ha girat en contra. L'excessiva dependència dels punts de la seva estrella els ha costat una derrota davant La Bruixa d'Or per 68 a 53.

Pedro Martínez, conscient de la importància de Panko, ha plantejat una bona defensa sobre el nord-americà. La Bruixa ha obert el partit amb un parcial d'11 a 0. Tot i perdre 7 pilotes en el primer quart, amb Panko sense anotar després d'haver errat el seu únic llançament, els madrilenys han tancat el període només 5 punts a sota, 13 a 8. En el segon s'han arribat a posar a només 1 punt, 15 a 14, gràcies la bona feina sota cistella de Moussa Diagné. Els del Bages han agafat aire amb dos triples consecutius de Davin White (21 punts, 9 assistències, 5 recuperacions) i Isaac Fotu fins arribar a un màxim avantatge de 13 punts.

White, el millor del partit

Al descans el marcador era de 33 a 23. En el tercer quart un triple increïble de Davin White semblava ensorrar els visitants. El base ha aparegut sempre que l'equip l'ha necessitat. Divuit punts amunt, els manresans han començat a pensar a recuperar els 26 punts de diferència que van cedir al seu rival en la derrota de la primera volta. L'equip de casa, però, tampoc està per gestes èpiques. Una mínima reacció del Fuenlabrada liderada per un Jeleel Akindele (12 punts, 5 rebots), poc implicat i poc buscat pels seus companys fins llavors, ha tancat el període amb un marcador de 47 a 38.

Akindele ha continuat fent mal en els primers compassos de l'últim quart. El seu equip ha reduït el desavantatge fins a només 5 punts abans que el pivot demanés el canvi, ofegat. Però si els manresans no estan per heroïcitats, els de Fuenlabrada encara menys. Les accions de qualitat de White, ben secundat per D.J. Seeley (11 punts) en els minuts finals, han donat seguretat La Bruixa d'Or davant un rival que ha tornat a perdre el nord i qui sap si els ànims per seguir lluitant per una salvació gairebé impossible.