Barça

Josep Maria Bartomeu diu que el FC Barcelona "lamenta i critica" l'empresonament de Cuixart i Sánchez

El president ha explicat la postura del club després que Òmnium i l'Assemblea hagin considerat insuficient la pancarta que el Barça ha desplegat al Camp Nou

Actualitzat

El triomf del FC Barcelona al Camp Nou contra l'Olympiacos (3-0) ha estat marcat també per la situació política que viu Catalunya. Després de l'empresonament dels presidents de l'Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, el club blaugrana ha volgut fer un gest públic.

El Barça havia convidat a la llotja al secretari general d'Òmnium, Jordi Bosch, i del vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, i ha consensuat amb la UEFA poder exhibir una pancarta a l'estadi amb tres paraules: Diàleg, Respecte i Esport. Les dues entitats sobiranistes, però, han considerat aquesta pancarta un gest insuficient i han declinat la seva assistència.

Després del partit, el president barcelonista Josep Maria Bartomeu ha explicat la posició del club. El Barça, ha dit, "lamenta i critica profundament" la situació en que es troben Jordi Sánchez i Jordi Cuixart: "No és normal que avui dia a Catalunya dues persones estiguin empresonades per les seves idees".

Segons Bartomeu, "el que s'ha viscut a Catalunya és extraordinari, lamentem moltes de les coses que passen. La nostra posició és molt clara. Estem demanant diàleg, estem demanant seure a taula, estem demanant parlar-ne. Parlant la gent s'entén. Parlar i el diàleg és una base per arribar a acords. El segon que demanem és respecte. Respecte per les majories, per les minories, per les entitats que estan fent un treball. I també respecte pel Barça en els seus posicionaments i comunicats. I en tercer lloc, esport. Som un club esportiu i volem seguir competint i donant espectacle".

Crítiques de les entitats sobiranistes

Òmnium i l'ANC, per la seva banda, han mostrat abans del partit a l'exterior del Camp Nou les pancartes alternatives que volien entrar i no han pogut. En aquest sentit, Josep Maria Bartomeu ha explicat que els dies de Lliga de Campions és la mateixa UEFA la que assumeix la responsabilitat del control dels accessos als estadis.

També abans del partit les entitats sobiranistes han criticat el posicionament del FC Barcelona. Enric Blanes, secretari nacional de l'ANC, "ha lamentat la equidistància del Barça, aquesta directiva del Barça. L'afició no ho compartim, hauria d'estar a favor dels drets i les llibertats fonamentals de la gent. El capítol català d'Amnistia Internacional ha denunciat les irregularitats d'aquest judici i la vulneració de drets fonamentals, i el síndic de greuges diu el mateix. No entenem la postura del club".

Per la seva banda, Francesc Serra, de la Plataforma Proseleccions Catalanes, ha considerat "insuficient demanar diàleg, respecte i esport. Avui no és un dia per parlar d'això, que sempre és present, sinó per demanar la llibertat de dues persones innocents defensores del pacifisme que avui són a presó per les seves idees".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut