Motociclisme

Jerez es rendeix al mestratge de Rossi en una cursa en què Pedrosa acaba segon i Elías és quart

Valentino Rossi ha guanyat un Gran Premi de Moto GP cinc curses després. "Il Dottore" s'ha imposat a Jerez i ha recuperat el lideratge provisional de la categoria reina gràcies a una cursa impecable. L'italià no ha donat opcions a cap dels seus rivals ja des de l'inici i s'ha imposat sense cap mena d'oposició. Pedrosa ha intentat sense èxit seguir el ritme de Rossi i s'ha hagut de conformar amb la segona plaça. Tercer ha estat el company de l'actual campió a Yamaha, Collin Edwards.

Actualitzat
Jerez està fet a la mida de Valentino Rossi. L’italià és el pilot que més vegades –sis- ha guanyat al traçat espanyol i aquest diumenge ha tornat a repetir la gesta. Amb el semàfor en verd i quan no queda res més que córrer sobre l’asfalt, Rossi sembla del tot invencible. L’autoritat amb què ha guanyat el segon Gran Premi de la temporada ha estat abassegadora.

Ni els cadells de la cilindrada, que semblen els únics de poder fer-li ombra, Pedrosa i Stoner, han pogut acostar-se a la seva Yamaha. La moto de Rossi està aconseguint unes prestacions excel·lents i ni l’Honda ni la Ducati poden, de moment, igualar-s’hi. Això ho demostra també el fet que el company d’equip de l’italià, Collin Edwards, hagi acabat en tercera plaça.

Tot i sortir des de la “pole”, Dani Pedrosa no ha pogut imposar el seu ritme. Després del primer revolt, l’italià ha avançat el de Castellar del Vallès i ja no ha abandonat la primera plaça fins al final. No obstant, el català repeteix podi per segona cursa consecutiva i es col·loca segon a la classificació provisional. D’aquí a un mes, serà el traçat d’Istanbul el que dirimeixi de nou les diferències entre Pedrosa i Rossi, els dos favorits de la categoria.

Cal destacar el bon paper de Toni Elías, que ha remuntat amb molt d’atreviment fins a acabar quart, protagonitzant uns avançaments espectaculars a rivals de la talla de Stoner (cinquè), Checa (sisè) i Hayden (setè).
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut