Javier Tebas
Javier Tebas diu que continua pensant igual que quan militava a Fuerza Nueva (EFE)
Futbol

Javier Tebas: "A Espanya li cal un polític com Le Pen"

En una entrevista al diari "El Mundo", el president de la LFP admet que pensa igual que quan militava a Fuerza Nueva fa vint anys i reitera que expulsaria els clubs catalans en cas d'independència

Actualitzat

El president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, reconeix el seu passat feixista i la seva ideologia ultradretana en una entrevista que "El Mundo" publica aquest dissabte.

El dirigent, advocat de professió, parla en aquest diari de diversos temes legals i polítics relacionats amb el futbol, com la violència racista i masclista, però els punts en els quals s'estén més són els relacionats amb els seus propis principis ideològics.

Tebas diu que no sap si definir-se ultradretà, però admet que en els aspectes fonamentals pensa igual que fa vint anys, quan militava al partit feixista Fuerza Nueva. "Hi ha molt maricomplejines (sic) a la dreta espanyola," opina. "La dreta ha estat covarda. Si extrema dreta és defensar la unitat d'Espanya, la vida i un sentit catòlic de la vida, jo estava en aquest grup. I segueixo defensant el mateix."

Quan el periodista Rafael J. Álvarez li pregunta si a Espanya li cal un polític com Jean-Marie Le Pen, el fundador del Front Nacional francès, Tebas respon amb un "sí" rotund. I hi afegeix: "Sobretot, per la identitat nacional d'Espanya, que no està sent defensada degudament pels partits. (...) És un risc des de fa molt de temps. (...) El respecte als himnes, el respecte a les banderes a les escoles... Aquí fa molts anys que no hi ha respecte. Em fa enveja."

El tema d'una hipotètica independència de Catalunya també preocupa Tebas, que es manté ferm el que ja ha dit en diverses ocasions: "Si el futbol és cohesió nacional i Catalunya deixa de ser Espanya, o com es digui perquè ja no es dirà Espanya, els clubs catalans no podran jugar en el que quedi d'Espanya."

Anar al contingut