Ciclisme

Ivan Basso s'exhibeix al cim del Zoncolan i guanya en solitari la 15a etapa del Giro

Ivan Basso ha tornat a brillar en una etapa de muntanya del Giro d'Itàlia. Després de complir dos anys de sanció per dopatge, el ciclista italià s'ha recuperat per a la competició i ha demostrat en la segona etapa a les Dolomites la seva condició de gran escalador. Basso s'ha imposat en solitari en la quinzena etapa amb final al cim del Zoncolan, de primera categoria, després de completar una gran exhibició en els últims quilòmetres, on s'ha desfet de l'australià Cadel Evans, segon a la meta. David Arroyo, que ha arribat a 3 minuts i 50 segons del guanyador, manté el liderat de la classificació amb 2.35 sobre Richie Porte i 3.33 sobre Basso, que ha escalat fins a la tercera plaça.

Actualitzat
Ivan Basso ha rematat el bon treball dels seus companys de l'equip Liquigas i s'ha adjudicat la victòria en la quinzena etapa de Giro d'Itàlia, de 222 quilòmetres de recorregut amb final al cim del Zoncolan, i en què l'espanyol David Arroyo ha conservat la "maglia" rosa de líder de la classificació general.

La segona posició a l'etapa ha estat per al campió del món, l'australià Cadel Evans, a 1.19 minuts del guanyador; tercer ha estat l'italià Michele Scarponi a 1.31, mentre que l'espanyol Carlos Sastre ha perdut 2.44 minuts i el líder, David Arroyo, ha creuat la línia d'arribada a 3.50 de Basso.

Després de la segona jornada d'alta muntanya a les Dolomites la general queda amb David Arroyo al capdavant, seguit de l'australià Richie Porte a 2.35, i el guanyador de l'etapa, Ivan Basso, ja és tercer a 3.33.

Els protagonistes del dia han estat Ludovic Turpin, Jackson Rodríguez, Guillaume Le Floch, Nico Sijmens i Jérome Pineau, que han format la fuga de la jornada en el quilòmetre 40 i han arribat a tenir un màxim avantatge de més de 13 minuts respecte al grup del líder.

Aquest dilluns serà el segon dia de descans i la setzena etapa es disputarà dimarts, una cronoescalada de 12,9 quilòmetres entre San Vigilio di Marebbe i l'estació de Plan de Coronas, un traçat que en alguns trams té rampes que arriben a un desnivell del 24% i que es preveu decisiu.
Anar al contingut