Motociclisme

Hopkins obté la "pole" en els oficials del GP d'Holanda, Pedrosa acaba cinquè i Rossi és dubte

El nord-americà John Hopkins ha aconseguit la "pole" en categoria de Moto GP, per al Gran Premi d'Holanda que es disputa aquest dissabte i que estarà marcat per les greus caigudes dels últims dies, al circuit d'Assen. Pedrosa ha quedat cinquè i Checa vuitè. Rossi, tocat pels dolors de la caiguda, ha acabat últim i per a la cursa és dubte. En 250, el més ràpid ha estat Jorge Lorenzo, mentre que en 125, el finlandès Mika Kallio ha marcat el millor temps i sortirà des del capdavant de la graella. El líder del Mundial, Álvaro Bautista, ha estat segon.

Actualitzat

El GP d'Holanda viurà una graella inèdita en Moto GP aquest dissabte. Valentino Rossi és l'últim i a la primera fila hi ha Hopkins, Nakano i Edwards. El líder del Mundial, Hayden, ha acabat quart, i Dani Pedrosa, cinquè. Carles Checa s'ha classificat vuitè, darrere de Marco Melandri. L'italià, que va sortir dilluns de l'hospital, s'ha quedat a només nou dècimes de Hopkins, que ha fet la primera "pole" de la seva carrera en Moto GP. Rossi està a gairebé quatre segons del millor temps, no ha fet l'entrenament complet i ha sortit infiltrat. Per dissabte ho tornarà a fer o decidirà no córrer; té una fractura al polze dret i al mal·lèol del turmell esquerre. Per la seva banda, Toni Elías inicia demà la recuperació per mirar de participar en el següent Gran Premi.

En 250, Jorge Lorenzo, que ha dominat amb comoditat els entrenaments oficials fins a marcar el millor temps en 250, sortirà per davant d'Alex de Angeles (Aprilia) i de l'italià Andrea Dovizioso (Honda), que lidera el Mundial d'aquesta categoria. El català Aleix Espargaró, que debuta a la cilindrada, ha quedat divuitè, tot i una caiguda.

El finlandès Mika Kallio ha marcat el millor temps en la categoria dels 125 centímetres cúbics,  i sortirà des del capdavant de la graella. El líder del Mundial, el valencià Álvaro Bautista, també sortirà des de la primera línia, tot i que s'ha hagut de conformar amb la segona posició a la sessió oficial d'entrenaments, per darrere de Kallio. Sergio Gadea i Héctor Faubel han estat quart i sisè, respectivament.

Anar al contingut