Samuele Longo
Espanyol

Fernández Borbalán impedeix la victòria de l'Espanyol en anul.lar un gol legal de Verdú al minut 92 (1-1)

Fernández Borbalán ha estat el trist protagonista al Nuevo Zorrilla després d'anul.lar un gol legal a Verdú per un inexistent fora de joc en l'afegit de la segona part. Hauria estat l'1-2 però l'equip de Pochettino s'ha hagut de conformar amb un sol punt que li serveix de ben poc. Un punt, això sí, que té el seu valor després de jugar tota la segona part amb 10 homes per l'expulsió de Víctor Álvarez i d'oferir una bona imatge.

Fernández Borbalán ha estat el trist protagonista del partit al Nuevo Zorrilla després d'anul.lar un gol a Verdú per un inexistent fora de joc. Hauria estat l'1-2 i la primera victòria blanc-i-blava de la temporada però l'equip de Pochettino s'ha hagut de conformar amb un punt. Un punt valuós moralment ja que els periquitos han jugat amb un home menys per l'expulsió de Víctor Álvarez abans del descans i han donat una imatge molt millorada respecte als partits anteriors.

Verdú ha avançat els blanc-i-blaus al minut 69 en transformar un penal forçat per l'italià Longo. Oscar ha empatat al 81 en un còrner i al 92 ha arribat la jugada que ha indignat els espanyolistes i que portarà cua.

Inici prometedor

Pochettino ha fet debutar oficialmet Colotto al centre de la defensa i la línia ho ha agraït des del primer moment. El retorn de Wakaso a la titularitat ha aportat frescor i intensitat a un equip que sempre ha donat la cara.  Wakaso ha tingut la primera opció al primer minut i Evert ha respòs tot seguit amb un xut ras i col.locat.

El partit s'ha equilibrat amb un Valladolid que tracta bé la pilota. L'Espanyol ha disposat de la seva millor ocasió en una autopassada i xut de Rui Fonte que el porter Jaime ha tret amb problemes. I poc després, ha començat el xou Fernández Borbalán. En 4 minuts ha ensenyat dues grogues a Víctor Álvarez (la segona, molt rigorosa per unes mans involuntàries) i ha deixat els periquitos amb 10 tota la segona meitat.

Segona part notable

A la represa, l'Espanyol ha jugat sense complexos davant un Valladolid espès i sense idees. Al minut 24 Longo ha forçat un penal per una empenta de Rucavina (molt discutible) i Verdú ha avançat els blanc-i-blaus. La victòria semblava a tocar i Stuani, que ha entrat per Longo, l'ha pogut certificar en un cop de cap, sol davant Jaime, però ha rematat massa tou.

El Valladolid ha apretat a les acaballes i en un còrner, Oscar al segon pal ha rematat a plaer l'empat. Els homes de Pochettino, lluny de tancar-se, han buscat el gol del triomf. I l'han trobat. Però Fernández Borbalán ha ficat la pota i ha frustrat les esperances periquites. Ara, aturada a la lliga i dues setmanes per preparar una reacció que no es pot endarrerir gaire més. 2 punts de 21 possibles és un llast massa pesat que cal deixar anar amb rapidesa.