Fabio Aru celebra el seu triomf (Twitter)
Fabio Aru celebra el seu triomf (Twitter)
Ciclisme

Fabio Aru ressorgeix per guanyar la seva primera etapa d'aquest Giro, però sense fer perillar el liderat de Contador

L'italià Fabio Aru ha guanyat la dinovena etapa del Giro amb el permís d'Alberto Contador. El madrileny no ha donat resposta a l'atac del que va ser el seu gran rival per guanyar la cursa i s'ha estimat més vigilar la roda del segon, Mikel Landa.

Daniel AlentoActualitzat

Fabio Aru (Astana) ha ressuscitat en l'avantpenúltima etapa del Giro d'Itàlia. Després d'haver cedit temps amb el líder Alberto Contador (Tinkoff ¿ Saxo) cada cop que el de Pinto ha atacat, l'italià ha atacat aquest divendres per aconseguir el seu primer triomf en aquesta edició de la ronda italiana. La dinovena etapa, amb un recorregut de 236 quilòmetres entre Gravellone Toce i Cervinia, tenia 3 ports de primera categoria en els 70 quilòmetres finals. La meta estava en l'últim d'aquests cims.

L'equip Astana ha marcat un ritme fort en aquest tram final, conscient de les bones sensacions del seu líder. A 10 quilòmetres de l'arribada, un atac del canadenc Ryder Hesjedal (Cannondale - Garmin) ha fet la selecció, deixant un grup capdavanter amb el líder Contador i el segon Mikel Landa (Astana).

A Fabio Aru li ha costat entrar en aquest grup, fent perillar la bona imatge que havia donat fins llavors. Per tranquil·litat del seu equip, el líder de la classificació dels joves ha demarrat a 6 quilòmetres de la meta, després d'un nou atac d'Hesjedal que finalment ha arribat segon. Davant la passivitat de Contador, conscient que la seva feina era marcar la roda de Landa, l'italià ha marxat sol fins a la meta.

El gran damnificat d'aquesta etapa ha estat el basc Landa, que ha cedit la segona posició de la general al seu company d'equip i cap de files Aru. Contador segueix sòlidament instal·lat en el liderat. Aru li ha restat 1:18 en el cim de Cervinia, però encara està a 4:37 en la general del madrileny. Landa ara és tercer a 5:16 de la "maglia rossa"

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut