Waterpolo

Espanya s'imposa a Grècia i accedeix a les semifinals de l'europeu (10-6)

El conjunt espanyol dirigit pel català David Martín s'ha imposat a una Grècia tocada anímicament i ha trencat un malefici de nou anys sense superar la barrera dels quarts de final

La selecció espanyola masculina de waterpolo s'ha classificat per a les semifinals de l'europeu que s'està disputant a Barcelona. El conjunt espanyol dirigit pel català David Martín s'ha imposat a Grècia per 10 a 6 i ha trencat un malefici de nou anys sense superar la barrera dels quarts de final.

Espanya sempre ha portat la iniciativa en el marcador tot i que ha arribat al descans guanyant per un ajustat 4 a 3. La igualtat s'ha començat a trencar en el tercer quart gràcies a la bona defensa espanyola i les aturades del porter Dani López Pinedo, que han ofegat l'atac d'uns jugadors grecs molt tocats psicològicament pels devastadors incendis que estan castigant el seu país.

Tot i una tímida reacció grega en el tram final, el combinat espanyol ha obtingut la victòria i la classificació per a les semifinals, on s'enfrontarà contra la totpoderosa Itàlia. Els italians han passat ronda després de guanyar Rússia, sense contemplacions, per un contundent 11 a 1.

En l'altra semifinal hi haurà un duel balcànic entre Croàcia i Sèrbia. Els serbis s'han classificat després de guanyar Hongria per 8 a 5, mentre que els croats, amb el català Xavi Garcia, s'han imposat a Montenegro per 9 a 7.