Mundial

Espanya diu adeu al Mundial de Rússia a la tanda de penals

Koke i Aspas han fallat els seus llançaments, i els russos, que no n'han fallat cap, s'han classificat per als quarts de final

Santi PadróActualitzat

Fernando Hierro ha deixat Andrés Iniesta a la banqueta i ha fet jugar Koke de titular, aquesta ha estat la gran sorpresa de l'onze titular de la selecció espanyola contra Rússia. Les altres novetats han estat Nacho en el lloc de Carvajal i Thiago per Marco Asensio respecte a l'alineació del partit contra el Marroc.

El partit s'ha posat ben aviat de cara per a Espanya, ja que als 11 minuts una lluita a l'àrea entre Sergio Ramos i el central Ignaixévitx ha acabat amb una rematada del jugador rus a la pròpia porteria que ha fet pujar l'1-0 al marcador de l'estadi de Lujnikí de Moscou.

Amb el marcador a favor, l'equip espanyol ha pressionat molt bé i ha dominat el partit amb llargues possessions, però sense crear cap ocasió clara de perill. El jugador del Reial Madrid Isco ha estat un dels més destacats en la primera part.

Els russos no arriscaven gens tot i el marcador en contra i han jugat esperant una acció de contraatac o una jugada a pilota aturada. L'estratègia russa ha donat els seus fruits en el minut 40, quan Piqué ha tocat la pilota amb el braç a l'àrea i Björn Kuipers no ha dubtat a assenyalar penal contra Espanya. Artiom Dziuba ha transformat el penal i ha marcat el gol de l'1-1 quan només faltaven 5 minuts per arribar al descans.

En la represa semblava que l'equip de Fernando Hierro sortia més decidit a buscar la porteria russa, però una rematada d'Alba, una bona arribada d'Isco i un cop de cap de Silva ha estat l'únic bagatge ofensiu de la selecció espanyola. En el minut 66, Iniesta ha entrat substituint Silva i precisament ha estat el jugador manxec qui ha tingut la millor ocasió de marcar de tota la segona part, amb un xut que ha refusat el porter Akinféiev. Era el minut 85.

Sense més ocasions, el partit ha anat a la pròrroga, la primera d'aquest Mundial. I en la segona part, en el minut 109, quan només feia 6 minuts que havia substituït Asensio, Rodrigo ha tingut la millor ocasió de fer el segon gol d'Espanya després d'una gran acció personal. La jugada polèmica del partit l'ha decidit l'holandès Björn Kuipers. L'àrbitre no ha considerat que hi havia hagut cap acció punible en una caiguda de Sergio Ramos a l'àrea en el minut 115, fins i tot ho ha comprovat amb el VAR. I el partit ha anat als penals.

Els jugadors russos han convertit els quatre llançaments que han xutat, Iniesta i Piqué han començat marcant, però el porter rus, Akinféiev, ha aturat el xut de Koke, i encara que Ramos ha donat un punt d'esperança a Espanya, Iago Aspas ha acabat fallant el cinquè penal que ha donat la classificació d'una poc atrevida selecció de Rússia per als quarts de final del Mundial de casa seva.

Una de les primeres reaccions després del partit ha estat la d'Andrés Iniesta que ha anunciat que no jugarà més amb la selecció espanyola.