Pau Gasol celebra al final del partit la classificació dels Spurs (Reuters)
Bàsquet

Els San Antonio Spurs superen els Houston Rockets (75-114) i es classifiquen per a la final de la Conferència Oest

LaMarcus Aldridge (34 punts i 12 punts) ha estat el referent en absència de Kawhi Leonard i els Spurs han frenat definitivament els Rockets a Houston. Doble doble de Pau Gasol.

Actualitzat

Els San Antonio Spurs han obtingut a Houston el quart i definitiu triomf (4-2) contra els Rockets que els permet classificar-se per a la final de la Conferència Oest. La victòria (75-114) té un mèrit afegit per als de Gregg Popovich que, dues hores abans del partit, havia anunciat la baixa per lesió del seu millor jugador, Kawhi Leonard.

L'absència de Leonard s'afegia a la ja coneguda del base, Tony Parker, però alguns jugadors han fet un pas endavant. Especialment LaMarcus Aldridge, que ha agafat la responsabilitat anotadora (34 punts i 12 rebots), o Jonathon Simmons, que ha ocupat el lloc de Leonard en el cinc inicial (18 punts). Però també de Pau Gasol, que jugant gairebé mitja hora ha aconseguit un doble doble de 10 punts i 11 rebots.

Entre ell i la resta de pivots dels Spurs han barrat el pas cap a cistella de James Harden, que ha acabat amb 10 punts i una sèrie de només 2 llançaments de camp anotats d' 11 intents.

Ara, els Spurs se les hauran amb els Golden State Warriors en la final de la Conferència Oest en un duel que enfrontarà els dos equips que s'han repartit els 4 últims títols, però que encara no s'havien trobat a la gran final.   

Pau Gasol: "Vaig venir aquí per això"

Pau Gasol s'ha mostrat "molt feliç" al final del partit que ha classificat els San Antonio Spurs per a la final de la Conferència Oest. "És per això que vaig venir a San Antnio: per lluitar pels títols i ajudar l'equip en aquest punt", ha comentat.

"Ara tenim la final de Conferència contra els millors de la fase regular. Són molt perillosos i no tenim el factor pista a favor, així que ens haurem de preparar mentalment i físicament".

Per Gasol, "aquesta victòria és especial. L'hem aconseguit sense el nostre millor home i sense el base titular, i això demostra la profunditat i la qualitat que tenim com equip, i també una bona química entre nosaltres", ha dit. La feina de Gasol ha estat lloada pel seu entrenador, Gregg Popovich, que segurament podrà recuperar awhi Leonard ja per al primer partit contra els Warriors, aquest mateix diumenge.

 

 

 

 

Anar al contingut