Rafa Márquez no serà l'entrenador del Juvenil A del Barça (Reuters)
Futbol internacional

Els Estats Units sancionen Rafa Márquez pels seus vincles amb el narcotràfic

El Departament del Tresor dels EUA considera que l'exfutbolista mexicà del Barça té una llarga relació amb el narcotraficant Raúl Flores Hernández

Actualitzat

Els Estats Units han sancionat avui 22 mexicans i 42 empreses per la seva relació amb les activitats encapçalades pel narcotraficant Raúl Flores Hernández. Entre els sancionats hi ha el veterà futbolista Rafa Márquez, exjugador del Futbol Club Barcelona i que ara milita a l'Atlas mexicà.
 
El Departament del Tresor dels EUA ha imposat sancions al narcotraficant Flores Hernández, que dirigeix la seva pròpia organització criminal, i a altres 21 mexicans vinculats a ell, entre els quals hi ha Márquez, a qui acusa de "tenir una llarga relació" amb el delinqüent i "haver manejat actius" per a ell.

A Márquez se l'acusa de tenir una llarga relació amb Flores, des de fa més de 20 anys i hauria estat un dels seus testaferros. De moment, la sanció comporta la congelació dels seus bens als Estats Units i la prohibició d'establir cap mena de negoci amb ciutadans nord-americans.

L'exjugador del Barça ha sortit al pas d'aquestes acusacions i s'ha presentat voluntàriament a la Fiscalia mexicana per prestar declaració. En sortir, ha dit que "Encaro el meu partit més difícil, intentaré aclarir tot això i ser el Rafa Márquez que tothom coneix. Nego qualsevol tipus de relació amb organitzacions criminals".

Anar al contingut