Barça

Els altres pacients que han estat operats pel doctor Orava de lesions similars a la de Dembélé

Aquest especialista finlandès ha operat altres futbolistes de la mateixa lesió que ha patit l'extrem francès

Actualitzat

Ousmane Dembélé, el jugador pel qual el FC Barcelona ha pagat aquest estiu 105 milions d'euros i pot arribar a pagar-ne 40 més en funció de les variables estipulades, serà operat dimarts a Hèlsinki pel doctor Sakari Orava del trencament del tendó del bíceps femoral de la cuixa esquerra que va patir el passat dissabte al camp del Getafe.

Aquest no serà el primer futbolista del Barça que opera d'aquesta mena de lesió l'especialista finlandès. Un repàs als precedents que no deixa lloc a gaires il·lusions. Thomas Vermaelen, per exemple, va ser operat el desembre del 2014. Va estar 5 mesos i mig de baixa, i un cop recuperat ha jugat 20 partits de qualitat (+de 60 minuts de joc) en 2 temporades).

El jugador del Barça B Wilfred Kaptoum va ser operat el gener del 2015. En el seu cas, la baixa va ser de 9 mesos. La seva recuperació, però, sembla que ha estat correcta, amb 27 partits de qualitat en 2 temporades. Aquesta encara no ha tingut minuts amb Gerard López.

Joan Campins i Joan Calvet també van passar per les mans del metge finlandès quan militaven al juvenil A. Campins va ser operat el març del 2014. Després de 6 mesos de baixa, va reaparèixer per jugar una estona i torna a desaparèixer 6 mesos més. En 3 temporades, l'ara jugador del Reus ha tingut 22 partits de més de 60 minuts.

Calvet, estudiant a la Universitat de Pittsburgh, està retirat del futbol professional. Va ser operat per primera vegada l'abril del 2014 i, després d'una recaiguda, va tornar a passar pel quiròfan el maig del 2015. La seva baixa va ser de 7 mesos, i després va tenir 3 partits de qualitat en 3 temporades.

Un altre nom conegut que ha passat per les mans del doctor Orava és el de l'ara jugador del Vila-real Denis Txerixev. Va ser operat el maig del 2016. Després de 4 mesos de baixa va tornar a aparèixer, però sense continuïtat. Va disputar més de 60 minuts en només 7 partits de la passada temporada.

Per trobar el cas més exitós d'aquest informe ens hem de remuntar al segle passat. El juny del 1998, Pep Guardiola va ser operat per aquest especialista. Va estar 6 mesos de baixa, però en les tres temporades que encara va jugar a posteriori al Barça va disputar 92 partits de qualitat. I després encara va seguir la seva carrera en altres lligues.

L'esperança a què s'agafen els serveis mèdics del FC Barcelona és que en tots aquests casos parlem de lesions amb recaigudes i cronificacions. Amb Dembélé, vistos els precedents, han optat per tirar pel dret i anar directament al quiròfan abans de provar altres tractaments i arribar, potser, massa tard.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut